bezár
 

art&design

2011. 05. 05.
A Muzsika Hangja képeken
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A filmtörténet egyik klasszikusa, a Muzsika Hangja című amerikai zenés film forgatásának kulisszái mögé enged bepillantást egy salzburgi kiállítás, amelyet Erich Lessing világhírű osztrák fotográfus képeiből állítottak össze.
Lessing a stáb hivatalos fotósaként örökítette meg a film készítését és kapta lencsevégre a női főszereplőt, Julie Andrewst, a von Trapp gyerekeket, Robert Wise rendezőt és más résztvevőket.

"A salzburgi forgatáson azt gondoltuk, ez a film szupergiccses lesz és nagyon hamar el fog felejtkezni róla a közönség" - mondta a 88 éves Lessing a kiállítás sajtótájékoztatóján az APA osztrák hírügynökség tudósítása szerint.

Az osztrák von Trapp család történetét elmesélő, részben Salzburgban forgatott 1965-ös film öt Oscar-díjat nyert, és máig az egyik legnépszerűbb és legsikeresebb filmként tartják számon.

Erich Lessing többek között az 1956-os forradalom idején és az 1955-ös osztrák államszerződés aláírásakor készített fotóival írta be magát a fényképészet történetébe. A muzsika hangja mellett más hollywoodi filmek forgatását is megörökítette, így a Doktor Zsivágó, a Zorba, a görög és a Moby Dick készítését. Híresek a Herbert von Karajan osztrák karmesterről és Romy Schneider filmszínésznőről készült portrésorozatai is.

A kiállítás csütörtöktől június elsejéig látható a White Noise kiállítóteremben, ezt követően egy éven át a salzburgi várban tekinthető meg.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

irodalom

Amikor egy csapat művész öt napra elfoglalja Kámot Amikor egy csapat művész öt napra elfoglalja Kámot
Ilyen volt a III. Nyolc Ág Művésztábor
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
Jon Watts: Pókember: Idegeben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés