bezár
 

art&design

2011. 05. 07.
Mindörökké Zsolnay! – Az Iparművészeti Múzeum ékszerpályázata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mindörökké Zsolnay! címmel pályázatot hirdet ékszertervezésre és -készítésre az Iparművészeti Múzeum az épületéről származó, régi Zsolnay-mázas kerámiatöredékek felhasználásával. A munkák leadási határideje június 15.
A múzeum lehetőséget szeretne adni a kortárs iparművészek minden generációjának, hogy az eredeti, Zsolnay Vilmos által tervezett és gyártott mázas tetőcserepek darabjaiból a 21. századi trendeknek megfelelő ékszerkollekciókat alkossanak.

Egyének és csoportok is pályázhatnak. Az elkészült ékszernek tartalmazniuk kell a múzeum által átadott Zsolnay-mázas kerámia egy-egy részét. Anyagpárosításra, méretre, mennyiségre vonatkozó megkötés nincs, pályázni lehet egyetlen vagy több különálló ékszerrel, ékszerkollekcióval is - közölte a múzeum az MTI-vel.

A pályázónak nem kell ékszertervezői vagy iparművész végzettséggel rendelkeznie, de a múzeum fenntartja a jogot a pályázók előzetes szűrésére. A pályázó a múzeumban veheti át a kerámiatöredéket, miután a jelentkezését elfogadták. A meglévő készletből a leginspirálóbb darabokat a művész szabadon választhatja ki.

A beérkezett pályamunkákat a múzeum szakértői zsűrije bírálja el június 17-ig. Eredményhirdetés és a munkák bemutatása a múzeumok éjszakája Ezer1éjszakában című programja keretében lesz a múzeum dizájnboltjában június 24-én.
További információk olvashatók a múzeum honlapján a www.imm.hu/mindorokkezsolnay címen.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Egy festmény keretére, avagy a varázsló kertje Egy festmény keretére, avagy a varázsló kertje
Slavko Matković: Kerék, a Bosch+Bosch csoport festője*
art&design

Harsány mélymerülés Harsány mélymerülés
Tót Endre: Layout festmények 1988-1991
art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
A Phaeton tündöklése és bukása

Más művészeti ágakról

Maja Lunde: Hónővér. Cser Könyvkiadó, 2019.
gyerek

Rajzolj nekem!
Idén az iskolai könyvtárakért rajzolnak az illusztrátorok a Pagonyban
Harag Anita: Évszakhoz képest hűvösebb, Magvető, 2019.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés