bezár
 

art&design

2011. 05. 07.
Kiszabadultak a flakonba zárt lelkek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Legálisan "fújhattak" graffitiket szombaton Szolnokon mindazok, akiknek szenvedélye ez a fiatalok körében kedvelt önkifejezési forma; mindehhez az önkormányzat adott szabad falfelületet, nevezetesen a helyi Kamasztanya fehér kerítését.
A "legálfal" átadása része volt annak a Falfestészettel a közbiztonságért! avagy Flakonba zárt lelkek elnevezésű projektnek, amelyet a Belügyminisztérium 1,6 millió forintos támogatásával a Szolnok Városi Rendőrkapitányság valósít meg a szolnoki önkormányzat együttműködésével - mondta Szabó Zita őrnagy, a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek.

Tájékoztatása szerint a szombati legális fújást egy pályázat előzte meg, amelyen konkrét elképzeléseik terveivel indulhattak a szolnoki fiatalok. A stílust és a témát szabadon választhatták meg, azonban a szakmai zsűri előnyben részesítette például az ábrákat is tartalmazó, valamint a Kamasztanya érzelem- és gondolatvilágához közel álló munkákat.

A "legálfalon" végül harmincegyen készíthették el alkotásaikat. A kivitelezéshez a festéket a szervezők biztosították, és a zsűri az öt legjobb graffitist tárgyjutalomban részesítette.

A graffiti-készítés mellett az egész napos programot többek között a rendőrség bűnügyi technikai, vízirendészeti és szolgálati gépjármű bemutatója színesítette, míg az "egészségsarokban" a káros szenvedélyekről való leszokáshoz szolgáltak tanácsokkal a tizenéveseknek.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Párhuzamos paradigmák Párhuzamos paradigmák
Balra át, jobbra át - Művészeti és politikai radikalizmus a Kádár-korban // Az Orfeo és az Inconnu csoport, Centrális Galéria - Blinken OSA Archívum
art&design

Hogyan halunk meg váratlanul Hogyan halunk meg váratlanul
Mesterem, Slavko Matković*, a Bosch+Bosch csoport alapítójának emlékére
art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Lecsendesült figyelem Lecsendesült figyelem
Interjú Nemes Csabával külföldi sikerekről, a magyar művészetre irányuló nemzetközi érdeklődésről, illetve az azt befolyásoló tényezőkről.
Shakespeare Amit akartok (Vízkereszt) a Szkénében
színház

Játszma mindhalálig Játszma mindhalálig
Láthatáron Csoport: Hagyaték


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés