bezár
 

art&design

2011. 05. 11.
Hat budapesti galéria a Viennafair szakkiállításon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hat budapesti galéria összesen mintegy harminc kortárs képzőművész alkotásait mutatja be csütörtöktől Bécsben a hetedik Viennafair szakkiállításon és vásáron.
A vásár minden évben kiemelt hangsúlyt fektet a közép- és délkelet-európai kortárs művészetre, de számos osztrák és más nyugat-európai kiállítóhely is részt vesz rajta. A szervezők szándéka egyfajta találkozóhellyé tenni a rendezvényt Európa két felének galériái között.

Az idei négynapos Viennafairen összesen 127 magángaléria és mintegy harminc művészeti intézmény vesz részt. Minden korábbinál több, 45 közép- és kelet-európai kiállítóhely állított fel standot a bécsi vásárközpont csarnokaiban.

Budapestről az acb, a Faur Zsófi - Ráday Galéria, az Inda Galéria, a Molnár Ani Galéria, a Viltin, valamint a Budapesten és Bécsben is kirendeltséggel rendelkező Knoll Galéria képviselteti magát. A hat kiállítóhely összesen mintegy harminc alkotót mutat be.

Jelen lesz a seregszemlén félszáz osztrák és további 26 nyugat-európai galéria is, emellett több mint ötven magángyűjtő jelezte előzetesen részvételi szándékát. Az osztrák művészeti intézmények közül mások mellett a neves Essl Múzeum és a Thyssen-Bornemisza Art Contemporary gyűjtemény szintén jelezte részvételét.

Idén első ízben rendezik meg a Viennafairen az "Ideiglenes Vásárzónát", ahol a szervezők által kiválasztott alkotóműhelyek, művészeti kezdeményezések, valamint a vásáron részt vevő galériák közreműködésével olyan művészeknek is lehetőséget kínálnak alkotásaik bemutatására és eladására, akiknek nincs szerződése galériákkal.

Magyarországról a tranzit.hu független művészeti hálózat a meghívott.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Harsány mélymerülés Harsány mélymerülés
Tót Endre: Layout festmények 1988-1991
Serge Bloch - Davide Cali: Moi, j’attends / I Can’t Wait / Alig várom
art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
A Phaeton tündöklése és bukása

Más művészeti ágakról

Maja Lunde: Hónővér. Cser Könyvkiadó, 2019.
Harag Anita: Évszakhoz képest hűvösebb, Magvető, 2019.
színház

Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma
Csórics Balázs Lélektükrök című önismereti irodalmi estjének napok múlva is dolgozó visszhangjai


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés