bezár
 

art&design

2011. 05. 13.
Nem sikkből készül csikkből a cigarettavég-ruha
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Cigarettacsikkekből készít ruhát egy francia diáklány.
A 22 éves Flore Garcia Bour nem divattervező-iskolába jár, hanem nemzetközi kapcsolatok szakra, és ruhájával nem öltözködési divatot akar teremteni, hanem véget vetni a cigarettavégek eldobálásának. Akciójában nem a dohányzás, hanem a dohányzók rendetlensége elleni tiltakozás vezérli.

"Remélem, hogy ruhám jobban tudatosítja a cigarettázókban azt a kárt, amelyet a csikkek eldobálásával okoznak. Egy cigarettavég a legjobb esetben másfél év alatt bomlik le, a legrosszabb esetben pedig 12 év kell ehhez" - hangsúlyozta Bour, aki tervei szerint húsz nap alatt készül el ruhájával.

A vesződséges munkát az anyag összeszedegetésével kezdte, "szerencséjére" igen bő Párizsban az utcai termés; volt, hogy húsz perc alatt 560 cigarettavéget "zsákmányolt".

A csikkeket most egymáshoz varrja, és reméli, hogy május 15-re elkészül a szinte sikkes csikkes ruha. Bour ugyanis variálja a sárga és fehér füstszűrőket, utóbbiakból mintát "sző" az öltözékbe, amely szabását tekintve akár alkalmai ruhának is beillik.

A nagy munka után még nagyobbat szellőztet párizsi otthonában.
Kínlódása nyomon követhető a www.lemegotdefi.com honlapon.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Szörnyek, emberi ruhában Szörnyek, emberi ruhában
A Bestiárium című kiállításról a Rugógyár Galériában
art&design

Én lenni, nem Én lenni, nem
Késői gondolatok az „új szenzibilitásról”*
Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron

Más művészeti ágakról

színház

Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma
Csórics Balázs Lélektükrök című önismereti irodalmi estjének napok múlva is dolgozó visszhangjai
Háttérinterjú Barda Beátával és Szabó Györggyel a Trafó működéséről, kapcsolódó projektekről, a nemzetközi beágyazottságról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés