bezár
 

film

2011. 05. 19.
Elhunyt Sós Mária rendező
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elhunyt Sós Mária rendező A Magyar Filmművészek Szövetsége mély fájdalommal tudatja, hogy Sós Mária Balázs Béla-díjas filmrendező, a szövetség Választmányának tagja, a Magyar Mozgóképrendezők Céhének elnöke, a FILMJUS Alapítvány Kuratóriumának volt elnöke, a Magyar Mozgókép Közalapítvány egyik alapítója, a Magyar Televízió munkatársa 2011. május 18-án éjjel, életének 63. évében váratlanul elhunyt.
Sós Mária 1966-1971-ig vágóasszisztensként és rendezőként dolgozott a televízióban. A főiskola elvégzése után visszakerült a televízióhoz, ahol rendezőként, a Szórakoztató Főszerkesztőség Talk-show rovatvezetőként, majd 2003-tól főszerkesztő-helyettesként, majd főmunkatársként dolgozott. Szinte minden televíziós műfajban kipróbálta tehetségét, közel száz mű rendezője, forgatókönyvírója.

Az ELTE Bölcsészettudományi Kar Mozgóképelméleti szakán tanított. Az utóbbi években nagy érzékenységgel fordult a szegénység, a hátrányos helyzetű, kiszolgáltatott emberek iránt, egyik kiemelkedő utolsó munkája a Jajgatán.

Halálával nagy veszteség érte a mozgóképszakmát.

A Magyar Filmművészek Szövetsége és a Magyar Mozgókép Közalapítvány saját halottjának tekinti.

Temetéséről később intézkednek.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

50 éves a Szelíd motorosok, Dennis Hopper és Peter Fonda klasszikusa
David Wark Griffith: Letört bimbók
May el-Toukhy: Szívek királynője
film

Volt egyszer egy cannes-i filmfesztivál Volt egyszer egy cannes-i filmfesztivál
Xavier Dolanért megérte egészen Cannes-ig utazni

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Bánkitó, fesztiválemlék


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés