bezár
 

art&design

2011. 05. 19.
Múzeumok majálisa: 120 intézmény a Múzeumkertben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Koncertek, előadások, ételkülönlegességek és számos érdekes program várja a Magyar Nemzeti Múzeum kertjébe látogatókat szombaton és vasárnap a Múzeumok majálisán; a múzeumi világnaphoz kapcsolódó rendezvényen idén csaknem 120 hazai és határon túli intézmény képviselteti magát.
A Nemzeti Múzeum által tizenhatodik alkalommal megrendezett, ingyenesen látogatható múzeumi fesztivál célja, hogy rendhagyó módon mutassa be a magyar kulturális intézményeket gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt - tájékoztatta a fővárosi múzeum az MTI-t.

A hagyományokhoz híven a Múzeumok majálisa szombati megnyitóján hirdetik ki Az év múzeuma pályázat díjazottjait, és idén első alkalommal Az év kiállítása díjat is átadják.

A fesztivál alatt a majálisozók is szavazhatnak a legigényesebben kialakított múzeumi sátorbelsőre és a legélvezetesebb programot kínáló múzeumra.

A Múzeumkertbe látogatók a Magyar Levéltárosok Egyesülete segítségével elkészíthetik családfájukat, az Országos Idegennyelvű Könyvtár vetélkedőin kipróbálhatják nyelvtudásukat, a Magyar Országos Levéltár sátrában pedig megtanulhatnak mártogatós tollal írni.

Első alkalommal mutatkozik be közösen a Múzeumok majálisán a közmédia: a Magyar Televízió, a Magyar Távirati Iroda, a Duna Televízió és a Magyar Rádió sátraiba betérők többek közt kipróbálhatják magukat rádiós műsorvezetőként, keresgélhetnek az MTI fotótárában és számos ismert műsorvezetővel találkozhatnak.

Az egész családot megcélzó programok során fiatalok és idősebbek együtt festhetnek Munkácsy Mihály alteregójával, saját címert készíthetnek, játékot faraghatnak, vagy közös fotón örökíthetik meg látogatásukat Ferenc Józseffel és családjával.

A gyermekek elkészíthetik lovagi felszerelésüket, majd ügyességüket lovagi tornán tehetik próbára, amelyen a várkisasszonyok is teljes díszben jelennek meg.

A Múzeumkert nagyszínpadán fellép mások mellett Herczku Ágnes és a Sitaram, Király Martina, Lackfi János költő és a Sajtkukacz Zenekar, a Cimbali Band, a Katáng Zenekar, Ruttkai Bori padig Vacka dalokat énekel.

A majális ideje alatt a Nemzeti Múzeum épületében tárlatvezetések várják az érdeklődőket, akik megismerhetik a lengyel-magyar történelmi kapcsolatokat bemutató, még épülő kiállítást, a barokk vigasságok elengedhetetlen kellékeit, Az év műtárgyát, azaz Liszt és Beethoven különleges zongoráját, valamint meghallgathatják a Vox Nova Énekegyüttest és a Gesualdo Kamarakórust.

A Múzeumok majálisa részletes programját a www.majalis.hu és a www.mnm.hu honlapokon találhatják meg az érdeklődők.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

színház

A beszéd nagyon komoly automatizmusunk A beszéd nagyon komoly automatizmusunk
Interjú Kelemen Márta logopédussal, beszédtechnika tanárral
irodalom

Üzenet, de kinek? Üzenet, de kinek?
Szabó Magda: Üzenet odaátra
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés