bezár
 

art&design

2011. 05. 25.
Brit szakmai díj a kecskeméti kulturális központnak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megérkezett Bács-Kiskun megye székhelyére a Drawing Inspiration Awards brit szakmai díj, amelyet a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ a rajzolást népszerűsítő családi alkotónap előző évi szervezéséért kapott meg.
Több mint tíz éve indult Angliából a rajzoláshoz és a vizuális kifejezőkészségek fejlesztéséhez kedvet csináló mozgalom.

A 2010. október 9-én megrendezett kecskeméti programon mintegy 2500-an vettek részt a Jelek a jövőnek témakörben a sokféle rajzolási, festési és képzőművészeti technika, anyag kipróbálását lehetővé tevő egyéni és közös alkotómunkában.

A legfiatalabb alkotó másfél, a legidősebb 70 év körüli volt - mondta Bak Lajos, a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ igazgatója szerdán az MTI-nek.

Beszámolt arról, hogy a rajzoláshoz kedvet csináló alkotónap legnagyobb, legösszetettebb projektje a magyar művészettörténetben kiemelkedő szerepet játszó, 1909 és 1912 között alapított, és még ma is működő Kecskeméti Művésztelephez kapcsolódott. A résztvevők tavaly elkészítették a százéves Kecskeméti Művésztelep környezetét és alkotóit megidéző hatméteres festményt.

A kulturális intézmény a rendezvény szakmai és fotódokumentációjával pályázott a Drawing Inspiration Awards 2010 évi díjaira.

A rajzolást népszerűsítő mozgalom szervezői 25 díjat adtak ki: Kecskemét mellett többek között az egyesült államokbeli Cleveland, az ausztráliai Adelaide, Szingapúr, valamint Európából a londoni Nemzeti Galéria és a Goldsmiths Egyetem, a barcelonai Picasso Múzeum és a budapesti Szépművészeti Múzeum programjai kaptak elismerést.

Bak Lajos kiemelte: az 2000 program közül az angol szakmai grémium kilenc szervezet programját részesítette kiemelt elismerésben, köztük a Kecskeméti Kulturális Központ.

Mivel a díj átadási ünnepségén, amelyet a londoni British Múzeumban tartottak, az intézmény nem tudott részt venni, az angol szervezők elküldték az elismerést.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Szörnyek, emberi ruhában Szörnyek, emberi ruhában
A Bestiárium című kiállításról a Rugógyár Galériában
art&design

Be szabad jönni? Be szabad jönni?
POSZTADOKKAPOKALIPTIKUS - Mécs Miklós, Mécs Miklós, Mécs Miklós és Mécs Miklós (+ Fischer Judit és a Sz.A.F.) kiállítása / Trafó Galéria
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről

Más művészeti ágakról

gyerek

Rajzolj nekem!
Idén az iskolai könyvtárakért rajzolnak az illusztrátorok a Pagonyban
Háttérinterjú Barda Beátával és Szabó Györggyel a Trafó működéséről, kapcsolódó projektekről, a nemzetközi beágyazottságról
irodalom

Bemutatták a Prae legújabb számát Bemutatták a Prae legújabb számát
Kis Présház, 2019. november 16.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés