bezár
 

art&design

2011. 05. 25.
Michelangelo újraértelmezése kelt viharokat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Michelangelo Pieta című világhírű szobrának újraértelmezése kelt viharokat Olaszországban, a belga Jan Fabre Pieta-sorozatát, beleértve azt a darabot, amelynél a művész koponyával helyettesíti Szűz Mária arcát, a velencei biennálén láthatja a közönség június 1-jétől.
A szentségtörés vagy a provokáció gondolatától távol állva Fabre munkája egy olyan anya valódi érzéseit mutatja be, aki fia helyett akar meghalni - fogalmaztak a Pieták című kiállítás szervezői.

A szobrokat október 16-ig tekinthetik meg az érdeklődők Velencében. Nemcsak Szűz Mária, hanem Jézus Krisztus ábrázolása is viharokat kavart, Fabre saját arcvonásait kölcsönözte Jézusnak, jobb kezében pedig egy emberi agyat tart.

"A neuronok révén lehet érezni a részvétet, ezért ábrázolom az agyat, amelytől minden függ, beleértve az emberi lelket" - mondta egy interjúban a művész.

Az agy központi szerepet játszik a flamand szobrász műveiben, ezt már 2007-ben és 2009-ben is bizonyította a biennále közönségének Egy bolygó antropológiája és a Lábfejtől az agyig című kiállításaival.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Harsány mélymerülés Harsány mélymerülés
Tót Endre: Layout festmények 1988-1991
Serge Bloch - Davide Cali: Moi, j’attends / I Can’t Wait / Alig várom
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
A Phaeton tündöklése és bukása

Más művészeti ágakról

irodalom

A hétköznapok reménytelenségének bája A hétköznapok reménytelenségének bája
Lydia Davis: Az annyi mint, Libri, 2019.
gyerek

Rajzolj nekem!
Idén az iskolai könyvtárakért rajzolnak az illusztrátorok a Pagonyban
Harag Anita: Évszakhoz képest hűvösebb, Magvető, 2019.
színház

Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma
Csórics Balázs Lélektükrök című önismereti irodalmi estjének napok múlva is dolgozó visszhangjai


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés