bezár
 

art&design

2011. 05. 25.
GrafiTri Miskolcon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A XXV. Miskolci Grafikai Triennálét rendezi meg a Miskolci Galéria Városi Művészeti Múzeum. Az öt tárlatot felvonultató kiállítás-sorozatot június 11-én nyitják meg az érdeklődő közönség előtt.
A grafikai biennálék – 2008-tól triennále – sorozata 1961-ben indult el Miskolcon Feledy Gyula szervező tevékenysége nyomán. A művész jelentős szerepet töltött be a magyar grafika megújításában, a miskolci képzőművészeti élet felpezsdítésében, a szellemi műhely megteremtésében. Kondor Béla, Rékassy Csaba, Lenkey Zoltán, Würtz Ádám és a többi jeles grafikus kapcsolódása kitüntetett hellyé tette Miskolcot. Talán nem véletlen, hogy a művészetpártolók a „grafika fővárosaként” emlegetik Miskolcot.

Az idei Triennále egyfelől folytatja a félévszázados hagyományt; a szabad beadásos kiállítás áttekintést ad a szakma helyzetéről. Ugyanakkor a meghívásos kiállításon néhány markáns új tendenciára, elsősorban az ábrázolás problémájának újra és újfajta módon aktuálissá váló kérdésére hívja fel a figyelmet.

A kísérő kiállítások bemutatják a három évvel ezelőtti nagydíjast, Rácmolnár Sándort, áttekintik a Grafikai Biennále félévszázados történetét, és Petneki Áron gyűjteménye révén újra ízelítőt adunk a grafika történetéből.

A GrafiTri – XXV. Miskolci Grafikai Triennálé programjai szeptember 24-ig tartanak. 1. XXV. Miskolci Grafikai Triennále törzsanyaga (Rákóczi-ház: K-SZo 10-18); 2. Mimetikus szerkezetek (Rákóczi-ház: K-SZo 10-18); 3. A XXIV. Grafikai Triennále nagydíjasának kiállítása: Rácmolnár Sándor (Rákóczi-ház: K-SZo 10-18); 4. Fél évszázad nagydíjasai (Petró-ház:: H-Cs 8-16, P 8-14); 5. A grafika funkcióváltozásai VI. – Petneki Áron: Képpé tenni (Feledy-ház: K-SZo 10-16).

 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Sziszifuszi munka, avagy a vonal a biztos pont Sziszifuszi munka, avagy a vonal a biztos pont
Pólya Zsombor Vonalkázás című munkájáról
art&design

Védtelen belsőnk humoreszkjei Védtelen belsőnk humoreszkjei
Fensterblick - Michael Fanta és Király Gábor kiállítása az Osztrák Kulturális Fórumban
art&design

Be szabad jönni? Be szabad jönni?
POSZTADOKKAPOKALIPTIKUS - Mécs Miklós, Mécs Miklós, Mécs Miklós és Mécs Miklós (+ Fischer Judit és a Sz.A.F.) kiállítása / Trafó Galéria
art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről

Más művészeti ágakról

Maja Lunde: Hónővér. Cser Könyvkiadó, 2019.
színház

Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma
Csórics Balázs Lélektükrök című önismereti irodalmi estjének napok múlva is dolgozó visszhangjai
Háttérinterjú Barda Beátával és Szabó Györggyel a Trafó működéséről, kapcsolódó projektekről, a nemzetközi beágyazottságról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés