bezár
 

art&design

2011. 05. 26.
Közel 1,4 millió dollárért kelt el Botero családképe
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Közel 1,4 millió dollárért (266 millió forintért) kelt el egy New York-i árverésen Fernando Botero A Family (Egy család) című festménye.
A kolumbiai művész 1972-ben készült képén színpompás fák előtt jelennek meg egy család - Botero stílusára jellemzően - korpulens alkatú tagjai. A latin-amerikai mesterek műveiből rendezett szerdai árverésen a festő 19 munkából álló gyűjteményéből ezért a festményért fizette a legmagasabb összeget egy vásárló.

Botero festményeit tekintve a csaknem másfél millió dolláros eladás nem számít rekordnak, mert 2006-ban a The Musicians és a Four Musicians című képei több mint kétmillió dollárért keltek el.

Ugyanakkor a művész egy szobrának eladása a maga nemében rekordot döntött szerdán: a Man on the Horse című bronzszoborért folyó licitálás 1,1 millió dollárral (209 millió forinttal) zárult.

Az aukción Frida Kahlo egy miniatűr önarcképét is eladásra kínálták, ám az 1,2 millió dollár értékűre becsült festményre végül nem akadt vásárló.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban

Más művészeti ágakról

Airbourne, Fezen Fesztivál, 2019. 07. 24.
színház

A végtelenből kihasítva A végtelenből kihasítva
Évadvisszatekintő: Hegymegi Máté Woyzeckje a Szkénében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés