bezár
 

art&design

2011. 05. 27.
Új igazgatója van a szegedi Móra Ferenc Múzeumnak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A fenntartó Csongrád Megyei Közgyűlés pénteki döntése értelmében új igazgatója van a szegedi Móra Ferenc Múzeumnak; Fogas Ottó az intézményben korábban régészként dolgozott.
Mint a harminchét éves új vezető az MTI-nek elmondta: első feladataként az átadás-átvétel után, ha lehet, már hétfőn megkezd egy nyomvonal bejárást az M43-as régészeti területén Makó és a román határ között.

A kérdés, hogy a munkálatok hogy haladnak, mennyire reálisak a bent levő jelentések, és hogyan lehetne a hatékonyságot növelni. Az autópálya nyomvonalának feltárása ugyanis most a legfontosabb feladat az intézmény számára.

Az eddigi tapasztalatok szerint egyébként jól haladnak a feltárások és nincsenek elmaradások - tette hozzá az új igazgató.

A távlati tervek szerint a 21. század kihívásainak egy kicsit jobban megfelelő, fiatalosabb múzeuma lesz Szegednek. A célok középpontjában a tudomány és a látogatólétszám növelése áll majd - mondta Fogas Ottó.

Az új igazgatót azért nevezte ki a megyei közgyűlés, mert a korábbi vezető, Zombori István ellen márciusban fegyelmi eljárás indult a Móra Ferenc Múzeumnál elvégzett beruházási munkálatok ügyében, majd áprilisban nyugdíjazták. Feladatait ideiglenesen Gaskó Béla igazgatóhelyettes vette át.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Ari Aster: Fehér éjszakák
Bánkitó, fesztiválemlék


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés