bezár
 

art&design

2011. 05. 27.
Együttműködik az Emlékpont Múzeum és a szegedi bölcsészkar
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Együttműködési megállapodást kötött pénteken a hódmezővásárhelyi Emlékpont Múzeum és a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara.
A megállapodás részeként a 2011-es tanévtől szorosabbá válik a szakmai, oktatási kapcsolat a szegedi egyetem és a kommunista diktatúra időszakát bemutató, feldolgozó oktatási-kulturális központ között.

Az egyedi tematikájú muzeális gyűjtemény az egyetem bölcsészkarának társintézményévé válik: a 20. századi magyar politika- és társadalomtörténet oktatásának kihelyezett helyszíneként és partnereként segíti a jövőben a - főként történelem szakos - hallgatók képzését.

A két intézmény nemcsak oktatási együttműködést alakít ki; a felek a közelmúlt tudományos feltárására közös kutatásokban, konferenciákban gondolkoznak.

A bölcsészettudományi kar dékánja, Csernus Sándor az MTI-nek elmondta: ezzel az együttműködéssel lehetőség nyílik gyakorlatorientált programok megvalósítására. Kitért arra, hogy akkreditáció előtt áll a kulturális örökség mesterszak.

Ennek két szakiránya lesz, az egyik a kulturális örökség védelme, a jogitól, a környezetvédelmin keresztül a szakmai védelemig, a másik pedig a kulturális diplomácia szakirány. Utóbbit olyan mesterszaknak szánják, melynél már a képzés során is megvannak a közvetlen gyakorlati pontok. Ennek érdekében felvették a kapcsolatot a város mellett a megye és a Vajdaság művelődési intézményeivel is.

A hódmezővásárhelyi múzeum ennek keretében is sok segítséget nyújthat, de a kortárs történelem tanításához is sok információt szolgáltat és közös konferenciák, kerekasztal-beszélgetések színhelye lesz.

Az Emlékpont Múzeummal kialakuló együttműködés során a leendő tanárok megismerkednek majd a hódmezővásárhelyi anyaggal, de a több száz történészhallgató mellett más szakos diákoknak is nyújthat hasznos információkat.

A múzeumban ugyanis nagyon sok lehetőséget kínál arra, hogy megismerkedjenek a közelmúlt történetével, irodalmával, a régió történetével - közölte a dékán.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
Cséfalvay András: Egy olyan világban, ahol nincsenek tények, ott csak a jóság marad

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Mészöly Ágnes - Molnár T. Eszter: Az Emberek Országa
Jon Watts: Pókember: Idegeben
Airbourne, Fezen Fesztivál, 2019. 07. 24.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés