bezár
 

art&design

2008. 06. 27.
Hétfőn látható utoljára Beatrix hozománya az Iparművészeti Múzeumban
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jövő hétfőn zár az Iparművészeti Múzeum reneszánsz majolika kiállítása; a Beatrix hozománya című tárlat utolsó napján a látogatók tárlatvezetések és előadások segítségével vehetnek búcsút Mátyás és Beatrix majolika tárgyaitól - közölte a múzeum csütörtökön az MTI-vel.
A Beatrix hozománya - az itáliai majolikaművészet és Mátyás király udvara című kiállítás zárása alkalmából hétfőn is nyitva tart az Iparművészeti Múzeum, reggel 10 órától gyerekeknek tartanak tárlatvezetést és múzeumpedagógiai foglalkozást - írta Kollárovics Ágnes sajtóreferens.

A tájékoztatás szerint Balla Gabriella kurátor bemutatja a kiállítást, míg Szilágyi András kurátor a puttók játékával és a Medici kárpitokkal ismerteti meg a közönséget. 

A nyílt napon az érdeklődők megtudhatják azt is, mi a különbség a majolika, a kőedény és a porcelán között.
 
A 4X a reneszánszról című, négy fővárosi kiállítást magában foglaló programsorozat keretében megrendezett tárlat angol nyelvű, The Dowry of Beatrice című katalógusát hétfő délután mutatják be, ezt követően pedig ismét megcsodálhatják Beatrix királyné féltett kincseit a múzeum látogatói.

A március 25-én nyílt kiállítás a Mátyás- és Jagelló-kori majolikaművészetbe, az itáliai luxusipar egyik kiemelt műfajába nyújt bepillantást. A tárlat bemutatja az Európában akkor új kerámiatechnikát, az ónmáz használatát, feltárja a majolikaművészet eredetét és főbb itáliai központjait a 15. században, párhuzamba állítja a magyarországi ásatásokról előkerült töredékeket az Itáliában fennmaradt teljesebb példányokkal.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban

Más művészeti ágakról

Esterházy az Ódry Színpadon
A zuhanás sokkja a MáSzínházban
VOLT Fesztivál, 2019. június 26.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés