bezár
 

art&design

2008. 06. 27.
A design világnapja: plázs az Erzsébet téren
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A modern formatervezés, azaz a design világnapján, június 29-én a Wasárnapi Művész Piac (WAMP) idejére plázzsá alakul a budapesti Erzsébet tér - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön Klenovszki Tímea.
A Magyar Formatervezési Tanács (MFT) sajtóreferense elmondta, hogy a design világnapját első alkalommal ünneplik meg Magyarországon. A 80 designer stand egyedi termékeit kínáló WAMP ezért a különleges alkalomra rendhagyó programokkal készül.

Az Erzsébet téren egy napra kialakított, ingyenesen látogatható mini plázs mellett függőágyakban pihenhetnek majd a feltöltődésre vágyók, míg a szakmaibb programok iránt érdeklődők 11 órakor Szvetelszky Zsuzsa tudatos vásárlásról szóló kötete, a Noé márkája bemutatóján vehetnek részt.

Déltől hatig a tilos Rádióból ismert PegTop nyári DJ-szettje szórakoztatja a vásárlókat és a nézelődőket, de a szervezők a gyerekekre is gondoltak, délután ötig ugyanis kreatív gyereksarok várja a kisebbeket.

Azok sem fognak csalódni, akik modern design termékeket szeretnének beszerezni: a művészpiacon ötvösök, grafikusok, játékkészítők, textilesek, keramikusok, üvegművészek, valamint kidobásra szánt tárgyakat feldolgozó "recycling" művészek várják az érdeklődőket, ezúttal olyan különleges termékekkel is, mint a WAMP-os strandfelszerelés vagy mexikói, kolumbiai és brazil függőágyak és függőszékek.

Mint Klenovszki Tímea elmondta, az Ipari Formatervezési Társaságok Nemzetközi Szövetsége (Iscid) először 2007-ben, alapításának 50. évfordulója alkalmából hirdette meg a design világnapját. A montreali székhelyű, non-profit nemzetközi szövetség ötven ország több mint százötven szervezetét és közel százötvenezer designerét képviseli.

Az MFT tervei szerint jövőre Magyarországon is szakmai rendezvények, kiállítások, előadások és beszélgetések színesítik majd a design világnapját - tette hozzá Klenovszki Tímea.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban

Más művészeti ágakról

színház

Minek nevezzelek? Minek nevezzelek?
A Színház- és Filmművészeti Egyetem szinhazinevelés.SZFE című szakmai konferenciájáról
színház

Győztes játszma Győztes játszma
Beszélgetés Nagy Józseffel a kortárs tánc alakulásáról, iskolákról és lehetőségekről, kétlakiságról és a fiatalok helyzetéről
Slash, VOLT Fesztivál, 2019. 06. 27.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés