bezár
 

art&design

2011. 05. 29.
Ismét lesz GrafiTri Miskolcon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újfent megrendezik Miskolcon a grafikusok műveinek seregszemléjét, az immár A XXV. Miskolci Grafikai Triennálénak a Miskolci Galéria Városi Művészeti Múzeuma ad otthont június 11-től.
Barázda Eszter az intézmény szóvivője MTI-t arról tájékoztatta, hogy a grafikai biennálék - 2008-tól triennále - sorozata 1961-ben indult el Miskolcon Feledy Gyula Kossuth-díjas grafikus kezdeményezésére. A 2010-ben elhunyt művész jelentős szerepet töltött be a magyar grafika megújításában, a miskolci képzőművészeti élet felpezsdítésében, a szellemi műhely megteremtésében.

Kondor Béla, Rékassy Csaba, Lenkey Zoltán, Würtz Ádám és a többi jeles grafikus kapcsolódása kitüntetett hellyé tette Miskolcot, ezért sem véletlen, hogy a művészetpártolók a "grafika fővárosaként" emlegetik Miskolcot - mondta Barázda Eszter.

Az idei triennále egyfelől folytatja a félévszázados hagyományt; a szabad beadásos kiállítás áttekintést ad a szakma helyzetéről. Ugyanakkor a meghívásos kiállításon néhány markáns új tendenciára, elsősorban az ábrázolás problémájának újra és újfajta módon aktuálissá váló kérdésére hívja fel a figyelmet, miközben a kísérő kiállítások bemutatják a három évvel ezelőtti nagydíjast, Rácmolnár Sándort, áttekintik az esemény félévszázados történetét és Petneki Áron gyűjteménye révén újra ízelítőt kaphatnak a látogatók a grafika történetéből.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

A Švejk a Vidéki Színházak Fesztiválján
irodalom

Záróakkord Záróakkord
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 7. nap
Voicingers workshopok Budapesten
irodalom

Ha lehet, akkor éljen és mozogjon Ha lehet, akkor éljen és mozogjon
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 1. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés