bezár
 

art&design

2011. 05. 29.
Zichy Mihály katonáiért adták a legtöbbet az Arte Galéria árverésén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Zichy Mihály katonákat ábrázoló tusrajzáért adták a legtöbbet - 380 ezer forintot - az Arte Galéria szombati aukcióján, amely meglehetősen jól zárult a nagyon szezonvégi hangulat ellenére.
Kevesen mentek el az árverésre és keveset licitáltak, pedig a kínálat parádés volt, sok egyedi rajzzal, gyűjtői darabokkal. A vételi megbízásoknak és a kitartó telefonos vevőknek köszönhetően azonba végül mégis meglehetősen jól zárult az árverés.

Zichy Mihály katonákat ábrázoló finoman részletező tusrajza érte el a legmagasabb árat: 220 ezer forintért indították és 380 ezernél ütötték le.

Aba Novák Vilmos itáliai tanulmányútjain rajzban, ritkábban akvarellen rögzített tájvázlatokat készített. Ilyen tusrajz a tengerparti utcarészlet, a 90 ezer forintra árazott Siracusa is, amelyet szép emelkedéssel, 300 ezer forintért vittek el.

A ceruza-, tus-, kollázstechnikájú Éjszakának, Bálint Endre 1954-es munkájának értékét az is növelte, hogy a művészajánló sorai olvashatók rajta, így a 70 ezres kikiáltási árat 180 ezer forintra licitálták.

Három Victor Vasarely-munka közül a nagyméretű műanyagragasztás 160 ezer forintért kelt el, míg két színes szitanyomat 28, illetve 42 ezer forintot ért meg valakinek.

Megadták a 110 ezer forintot Vaszary János két fiúaktot ábrázoló 1913-as ceruzarajzáért, és ugyanennyit ért Konecsni György 1934-es plakátterve. Háromszoros emelkedéssel 90 ezer forintos leütést ért meg Róna Klára, tus-, akvarell-, temperaképe a 30-as évek Párizsából. Csaknem a duplájára, 40 ezer forintra ment fel Ferenczy Béni akvarell lányportréja.

Néhány sokszorosított lapért is küzdöttek a gyűjtők. Gross Arnold szignált rézkarca, a Via Margutta 16 ezer forintról 60 ezer forintig bírta. Ugyanígy egy Orosz István-rézkarc 15 ezerről 65 ezerre tornázta fel magát. Kondor Béla rézkarca két licitlépcsővel lépett följebb, 70 ezer forintra. Lakner László litográfiáján egy művészettörténésznek szóló ajánlás olvasható, 46 ezerért kínálták és 85 ezerért vitték el. Két Patkó Károly-karc 65, illetve 90 ezer forinton koppant.

Sok tételért csak az amúgy is alacsony kikiáltási árat adták meg.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Harsány mélymerülés Harsány mélymerülés
Tót Endre: Layout festmények 1988-1991
Serge Bloch - Davide Cali: Moi, j’attends / I Can’t Wait / Alig várom
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box

Más művészeti ágakról

„Mire való ez a gomb?” – Egy este Bruce Dickinsonnal, Budapest Kongresszusi Központ, 2019. november 2.
színház

Drágám, megjöttek a perverzek! Drágám, megjöttek a perverzek!
Többszörös orgazmus a Budapesti Anarchista Színház előadásában
színház

Boncasztal és polgári szalon: az önzés terei Boncasztal és polgári szalon: az önzés terei
Hegymegi Máté Molière-rendezése a Radnóti Színházban
irodalom

Lehet igazad úgy is, hogy oda se nézel Lehet igazad úgy is, hogy oda se nézel
Kiss László–Bérczesi Róbert: Én meg az Ének. Behúzott szárnyú felfelé zuhanás, Budapest, Athenaeum, 2019.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés