bezár
 

art&design

2011. 05. 30.
Busóudvar épül Mohácson
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A világ szellemi kulturális öröksége részeként elismert busójárás előtt egész évben tisztelgő fejlesztés valósul meg több mint félmilliárd forintból Mohácson.
Az önkormányzat az Új Széchenyi Terv Dél-Dunántúli Operatív Programja keretében (DDOP) 393 millió forint támogatást nyert a történelmi belváros rehabilitációjának harmadik ütemére, ezen belül is az Eötvös-tömb felújítására az MTI Önkormányzati Sajtószolgálata által kiadott közlemény szerint.

Ez Mohács egyik legértékesebb területe, de évek óta rövid életű vállalkozások által bérelt, mára leromlott állagú épületek szegélyezik.

Az 519 millió forintos összköltségű projekt keretében, amelyhez az önkormányzat 126 millió forintos önrészt biztosít, idegenforgalmi központot alakítanak ki új létesítmények építésével és a jó állapotú ingatlanok átalakításával. Az épületegyüttesben a busójárásból kaphatnak ízelítőt a városba látogató turisták az év bármely részében.

Az árkádsorral övezett rendezvényudvar körül helyet kap egy rendezvényterem a hozzá tartozó kiszolgáló helyiségekkel, több látványműhely és egy interaktív kiállítótér.

A fejlesztés része a tömbben lévő kapcsolatépítő iroda külső felújítása és egy kereskedelmi egység átalakítása. A területen 30 férőhelyes parkolót is kialakítanak. A beruházás befejeztével a rávezető utca a belváros forgalom-csillapított övezetéhez fog tartozni.

A beruházás előkészítése folyamatban van, a program szerint a kiviteli munkálatok ez év őszén kezdődnek, az átadás tervezett határideje pedig 2013. július vége.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

irodalom

Az izoláció tematikája az izlandi irodalomban Az izoláció tematikája az izlandi irodalomban
Margó 2019 - Jón Kalman Stefánsson és Sigríður Hagalín Björnsdóttir
irodalom

Leülni vagy nem ülni? Leülni vagy nem ülni?
A 2019-es Margódíj-átadó
Christof Kurzmann és Mats Gustaffson duója az Újbudán
Majoros Nóra válaszai a prae.hu körkérdésére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés