bezár
 

art&design

2011. 05. 31.
Ékszer- és öltözéktervezői pályázat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kauri és nagyító - Bíró Lajos óceániai ékszerei címmel szeptemberben nyíló kiállításához ékszer- és öltözéktervezési pályázatot hirdet a Néprajzi Múzeum.
Az Óceániai színek és formák magyar szemmel című pályázatra iparművészek, kézművesek, restaurátorok, illetve szakközépiskolák és szakiskolák diákjainak munkáit várják augusztus 30-ig.

A múzeum hétfői közleménye szerint a pályázatot azzal a céllal írták ki, hogy a köztudatba emeljék az óceániai népek kultúrájának gazdag és egyedülálló forma-, illetve motívumkincsét, népszerűsítsék a különleges Bíró Lajos-gyűjteményt és az ebből készülő kiállítást.

Az öltözékek esetében terveket várnak a jelentkezőktől, az ékszereket azonban el is kell készíteni, és az azokról készült fotókat is mellékelni kell a jeligés pályázathoz.

Elvárás, hogy a mű a mai dizájn követelményeinek megfelelően készüljön el, vagyis az ékszerek használhatók, hordhatók legyenek.

Mindkét kategóriában férfiak, nők és gyermekek számára tervezett alkotásokat is várnak a pályázóktól, akik nevezési díj ellenében - diákoknak 500, felnőtteknek 1000 forint - indulhatnak a pályázaton.

A kiírás részleteit az intézmény honlapján, a www.neprajz.hu oldalon olvashatják az érdeklődők.

A múzeum a pályaművek elkészítéséhez lehetővé teszi a Néprajzi Múzeum Óceánia-gyűjteményében őrzött, és a kiállításon szereplő ékszerek megtekintését, valamint a vonatkozó szakirodalom tanulmányozását a múzeumi könyvtárban.

Az eredményhirdetést október 1-jén tartják a Néprajzi Múzeumban. A kész termékeket a nagyközönség a Facebookon, valamint a Design Hét keretében rendezett divatbemutatón és kiállításon tekintheti majd meg. A legjobb munkák bekerülhetnek a Néprajzi Múzeum Óceánia-gyűjteményébe.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz

Más művészeti ágakról

irodalom

Családi hálók a Margó Vásárszínpadán Családi hálók a Margó Vásárszínpadán
Margó 2019 - Barnás Ferenc és Harag Anita
irodalom

Mosoly, sellők és sorok Mosoly, sellők és sorok
Margó 2019 – Umami, Darvasi László, André Aciman
Fischer Iván változata A Müpában
Todd Phillips: Joker


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés