bezár
 

art&design

2011. 05. 31.
Aknay János festőművész a MAOE új elnöke
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Aknay János Kossuth-díjas festőművész lett a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének (MAOE) új elnöke - tájékoztatta a szervezet kedden az MTI-t.
Közleményük szerint a május elején lemondott Bauer István helyére egyhangú szavazással, tartózkodás nélkül választotta meg a MAOE elnöksége Aknay János Szentendrén élő festő- és szobrászművészt.

Az egyesület alelnökei: Chochol Károly (Fotóművészeti tagozat), Füzi László (Irodalmi tagozat), Gémesi Géza (Zeneművészeti tagozat), Pannonhalmi Zsuzsa (Iparművészeti tagozat) és Sárkány Győző (Képzőművészeti tagozat).

"A MAOE jelenlegi vezetőségének elsődleges célja az, hogy a lehetőségek tudomásulvételével új szervezetet hozzon létre kisebb, ám a feladatok elvégzésére alkalmas létszámmal.

Tagságunkban, a kulturális vezetésben és a társadalomban is tudatosítani szeretnénk, hogy egyesületünk életében valóban lényegi változásokat hozó időszak kezdődik el.

Természetesen fontos feladatunknak tartjuk annak tudatosítását is, hogy a Magyar Alkotóművészek Egyesülete az élethivatásszerűen alkotó művészek szervezete" - olvasható a közleményben.

Mint írják, az új elnökség Aknay János vezetésével már meg is kezdte a tárgyalásokat a kulturális kormányzattal, valamint a megszűnt Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány utódszervezetével, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-vel.

A MAOE korábbi elnöke, Bauer István festőművész május 3-i hatállyal távozott tisztségéből. Lemondását indokolva emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években - többek között a professzionális alkotóművészek jogi helyzetének rendezésére - egy alkotóművészeti köztestület létrehozását tűzte ki célul és azt próbálta megvalósítani.

A Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány megszüntetése és a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. létrehozása közepette azonban már nem látta megvalósíthatónak ezt az elképzelést.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

Margó fesztivál, 2019 – Ők is boldogan éltek? A férfiváltozat
irodalom

Családi hálók a Margó Vásárszínpadán Családi hálók a Margó Vásárszínpadán
Margó 2019 - Barnás Ferenc és Harag Anita
irodalom

Az izoláció tematikája az izlandi irodalomban Az izoláció tematikája az izlandi irodalomban
Margó 2019 - Jón Kalman Stefánsson és Sigríður Hagalín Björnsdóttir
irodalom

lapozható traumák megtestesülése lapozható traumák megtestesülése
Margó 2019 – Mucha Dorka, Nádas Péter, Győrfi Kata, Nemes Z. Márió


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés