bezár
 

art&design

2011. 05. 31.
Múzeum nyílik a Becherovka atyjának egykori villájában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Felújították és interaktív galériává alakították át a Becherovka-gyár egykori tulajdonosának, Johann Gustav Bechernek Karlovy Vary-i villáját.
Az építkezés 88,7 millió koronás (966 millió forint) költségéből 77,6 millió koronát (845 millió forint) európai uniós pénzből finanszíroztak, a villa jelenlegi tulajdonosa, a régió 11 millió koronával (120 millió forint) járult hozzá a költségekhez - mondta el kedden Josef Novotny, a nyugat-csehországi Karlovy Vary-i régió kormányzója.

Az 1914-ben Karel Keller tervei alapján épült villa szerepel a cseh nemzeti kulturális örökség listáján is a benne található számos kézműves remekmű és a megmaradt belső art-deco díszítés miatt.

Az átalakítás 2009 novemberétől 2010 júniusáig tartott. Az áprilisban véget ért második szakaszban az épület belsejét és a homlokzatát újították fel.

A renovált épületben művészeti műhelyeket, könyvtárat, többfunkciós rendezvényteremet, kiállítótermeket, galériát és raktárt alakítottak ki. A villában koncertek is rendezhetők.

Az eredeti tulajdonos, a híres gyógyfűlikőrgyáros, Gustav Becher egy vegyi üzemnek adta el a villát, amelyet 1945 után államosítottak, és 1951-87 között ifjúsági- és úttörőházként működtettek.

Az oktatási minisztérium a kilencvenes években adta át a villa tulajdonjogát a régiónak.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 12.
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Magyar siker a legjelentősebb kreatív portfólióban Magyar siker a legjelentősebb kreatív portfólióban
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
Bánkitó, fesztiválemlék
A Shakespeare Fesztivál Gyula margójára


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés