bezár
 

art&design

2011. 06. 02.
Natura Fesztivál Majkon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A környezetbarát gyermekjátékokat és a közösen játszható elfoglaltságokat állítja középpontjába a vasárnap Majkon, a kamalduli remeteségben rendezett Natura Fesztivál.
A környékbeliek a kolostor udvarán nyitott termelői piacon kínálhatják otthon termett árujukat vagy a saját maguk készítette termékeket. Este Jeszenszky István ad koncertet a kolostor refektóriumában, majd az Angolparkban a miskolci dobkör tart tűzdobolást.

A kamalduli remeteséget 1733-ban kezdték el építeni, 17 cellaházat, templomot és közösségi épületet alakítottak ki. A némaságot fogadott, fehércsuhás szerzetesek cellaházaikban elmélkedtek, évente egyszer szólalhattak meg.

Majk az 1980-as évektől turisztikai látványosság: Közép-Európában azon kevés kamalduli remeteségek egyike, amelyeknek épülete és környezete eredeti formájában maradt fenn. Értékét növeli a közeli tó és malom, illetve az a tény, hogy megőrizte elzártságát a szomszédos várostól és közúttól.

A műemlékegyüttest közel 800 millió forintos költséggel újítják fel. A főépület rekonstrukciója után patikamúzeumot alakítanak ki, a vadászteremben kiállítással idézik fel a Dunántúlnak ezt a részét felvirágoztató Esterházyak munkásságát, legfelül pedig szárítópadlást rendeznek be.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

Quentin Tarantino: Volt egyszer egy... Hollywood
Interjúsorozat a cirkuszról, változásokról, zártságról és nyitottságról, klasszikus és új találkozásairól
irodalom

Amikor egy csapat művész öt napra elfoglalja Kámot Amikor egy csapat művész öt napra elfoglalja Kámot
Ilyen volt a III. Nyolc Ág Művésztábor
Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés