bezár
 

art&design

2011. 06. 02.
Alfa program: idén 227 millió forintra pályázhatnak a múzeumok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén összesen 227 millió forintra pályázhatnak az önkormányzatok múzeumaik állandó kiállításainak megújításához, új állandó kiállítások létrehozásához, valamint - Pest megyében és Budapesten - múzeumpedagógiai foglalkoztatók kialakításához.
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium csütörtöki közleménye szerint a múzeumok modernizációját szolgáló Alfa programban Réthelyi Miklós miniszter idén két fő támogatási célt határozott meg: egyrészt új állandó kiállítások előkészítését, létrehozását, valamint régi állandó tárlatok teljes körű felújítását - beleértve a nemzeti és etnikai kisebbségi kultúra értékeit bemutató kiállításrészek kialakítását is -, másrészt oktatási célú közösségi terek létrehozását a budapesti vagy Pest megyében működő muzeális intézményekben.

A támogatás feltétele, hogy a pályázó önkormányzat 10 százalékos önrészt biztosítson. Erre abban az esetben nincs szükség, ha a muzeális intézmény önállóan - az önkormányzattól függetlenül - gazdálkodik.

A támogatásra vonatkozó kérelmeket a Magyar Államkincstár által üzemeltetett elektronikus rendszerben június 23-ig, illetve postai úton június 24-ig együttesen kell benyújtani a miniszterhez. A támogatási összeggel a nyertes pályázóknak 2012. december 15-ig kell elszámolniuk.

A szaktárca közleménye emlékeztet arra, hogy a helyi önkormányzatok által fenntartott muzeális intézmények szakmai és infrastrukturális fejlesztése 2004 óta az Alfa program támogatásával valósul meg. A program valójában modernizációs stratégia, amelynek célja, hogy az ország legkülönbözőbb részein, így különösen a vidéki múzeumi hálózat intézményeiben színvonalas kiállítások, programok várják az érdeklődőket. A programra az elmúlt hét évben 167 pályázat érkezett, és összesen 1,85 milliárd forintot osztottak szét.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz

Más művészeti ágakról

Adrian Grunberg: Rambo V – Utolsó vér
Interjú Fejérvári Zoltánnal pályakezdésről, oktatásról, mentorokról, itthoni és külföldi lehetőségekről
irodalom

Az egyszerűség ereje Az egyszerűség ereje
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 5. nap
irodalom

A tudatosság határai A tudatosság határai
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 3. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés