bezár
 

art&design

2008. 06. 27.
Vatikán: a pápa nem visel Pradát
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
XVI. Benedek pápa nem a Prada divatház által diktált trendet, hanem Jézus Krisztust követi - szögezte le a Vatikán hivatalos lapjában arra reagálva, hogy a médiában hosszú ideje azt találgatják: vajon a katolikus egyházfő tényleg a világhírű milánói divatcég cipőjét viseli-e.
Az Esquire című amerikai magazin tavaly nyáron a világ legelegánsabb férfiúi közé sorolta a katolikus egyházfőt, aki vörös bőrcipőjével kiérdemelte a legjobb kiegészítőt viselő férfinak járó különdíjat is. Divatszakértők szerint a különleges egyházfői lábbeli a Prada divatházban készült.

Mivel a média azóta is rendszeresen foglalkozik XVI. Benedek öltözködésének elemzésével, az Osservatore Romano szükségesnek érezte, hogy megszólaljon az ügyben és cáfolja a pápai cipő márkájáról elterjedt híreszteléseket. 

A lap "felületes" lépésnek nevezte, hogy a pápát a legjobban öltözött férfiak közé sorolták, és úgy vélte, hogy ez a hozzáállás "nagyon is jellemző jelenlegi korunkra, amely hajlamos mindent közhelyszerűvé alacsonyítani és képtelen megérteni a lényeget". 

A Vatikán hangsúlyozta, hogy XVI. Benedek cipője, illetve a szintén nagy feltűnést keltő, díszes kalapjai hagyományos pápai viseletek, és semmi közük a pápa hiúságához.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban

Más művészeti ágakról

Interjúsorozat a cirkuszról, változásokról, zártságról és nyitottságról, klasszikus és új találkozásairól
színház

A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük
Háttérbeszélgetés Kulcsár Edit fesztiválszerzővel a MITEM létrejöttéről, létjogosultságáról, egyedi, sikert generáló ismertetőjegyeiről, motivációról, célokról
Bánkitó, fesztiválemlék


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés