bezár
 

art&design

2011. 06. 07.
Kínai kelből formál nőfigurákat a pekingi művész
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kínai kelből formál kecses fiatal nőket Csü To-csi (Ju Duoqi) pekingi művész, akinek munkái Londontól Los Angelesig világszerte érdeklődést keltettek.
A 38 esztendős művésznő korábban is alkotott zöldséges kompozíciókat, a kínai kelt öt éve kezdte használni. Művészetét össze akarta kapcsolni a mindennapi élettel - magyarázta a művei mögött rejlő koncepciót.

"A kínai kel színe és formája is nagy változatosságot mutat. Különböző megvilágításba és különböző kontextusba helyezve gazdag formavilágot tudok létrehozni belőlük, és lefényképezve őket új életre kelnek" - mesélte Csü.

A művésznő órákat tölt a piacon, hogy nőfiguráihoz kiválogassa a megfelelő alakú kelfejeket. Pekingi műtermében aztán fogpiszkálók és kés segítségével formálja át a leveleket, hogy azok végül kecses, szép testű nőket ábrázoljanak.

A szobrok megalkotásánál gondosan válogatja össze a különböző minőségű - friss, megrohadt vagy elszáradt - leveleket, ezzel is variálva az anyag hatását.

A kész művekről Csü fényképeket készít, amelyeket számítógépes vágóprogrammal alakít tovább. Egy-egy alkotás akár hetekig is készül, de akadnak olyanok is, amelyek napok alatt megszületnek.

Csü "kel-szépségeit" Pekingben, Londonban, Párizsban, Los Angelesben és Miamiban is láthatta már a közönség. A zöldségszobrokról korlátozott példányban készült nyomatokat 2-3 ezer euróért (500-800 ezer forintért) vásárolhatták meg az érdeklődők.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Tamás Zsuzsa válaszai a prae.hu körkérdésére
Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján
irodalom

Üzenet, de kinek? Üzenet, de kinek?
Szabó Magda: Üzenet odaátra


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés