bezár
 

art&design

2011. 06. 07.
Olasz elismerés 13 budapesti étteremnek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tizenhárom budapesti étterem munkáját díjazta az Olasz Gazdasági Fejlesztési Minisztérium az olasz konyhaművészeti hagyományok minőségi megőrzéséért.
Az elismerést jelző emlékplaketteket az éttermek képviselői az olasz konyhaművészet sokszínűségét bemutató nemzetközi konferencia sajtótájékoztatóján vehették át kedden a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara elnökétől, Maurizio Saulitól.

A díjazott budapesti éttermek a Fausto's, a Fausto Osteria, a Krizia, a Millennium da Pippo, az Okay Italia, a Terzo Cerchio, a Tom George Italiano, a Ristorante illetve a Gastronomia Pomo d'Oro, az Etno Ristorante e Pizzeria, a Ristorante Rustico, a Trettoria Venezia, a Trettoria Toscana.

Sauli elmondta, a kiválóság nem elegendő, elsősorban a minőség volt a legfontosabb tényező az Olasz vendégszeretet elnevezésű díjak odaítélésének kérdésében. Az egész világon összesen 722 elismerést, Európában 304-et osztottak ki.

A projekt folytatódni fog, a második szakaszban megkezdik a vidéki olasz éttermek feltérképezését Magyarországon is - jelentette be Sauli.
Az Olasz Konyhaművészeti Akadémia (OKA) budapesti tagozata és a budapesti Olasz Kultúrintézet Az olasz konyhaművészet sajátosságai és sokszínűsége 150 évvel Olaszország egyesülése után címmel nemzetközi konferenciát rendez pénteken.

Magyar és olasz előadók szólnak a Risorgimentóról, azaz az olasz egyesülés korszakáról, arról, hogyan látják a magyarok az olasz konyhát és hogyan vélekednek a világban az olasz étkezési szokásokról. Szó esik Pellegrino Artusi száz évvel ezelőtti legendás szakácskönyvének az egyesülésre gyakorolt hatásáról is.

Az előadók között szerepel többek között Szabó Győző, az ELTE docense, Sergio Corbino nápolyi újságíró, Paolo Petroni író-újságíró, valamint Sergio Mei nemzetközi séf.

Alberto Tibaldi, az OKA budapesti küldötte elmondta, a konferenciára 80-90 nemzetközi vendéget várnak.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Tamás Zsuzsa válaszai a prae.hu körkérdésére
irodalom

Üzenet, de kinek? Üzenet, de kinek?
Szabó Magda: Üzenet odaátra
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés