bezár
 

art&design

2011. 06. 09.
Fotópályázat a magyar vidék mindennapi életéről
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A magyar vidék mindennapi életét, a mezőgazdaság működését bemutató fotópályázatot írt ki a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA.
A magyar vidék és mezőgazdaság városi szemmel című fotópályázatra 35 év alatt városi fiatalok munkáit várják négy különböző kategóriában szeptember 15-ig.

A Mindennapok a mezőgazdaságban kategóriában a mezőgazdasági termeléssel - egyebek mellett kertészet, borászat, méhészet - kapcsolatos tevékenységet bemutató képeket várnak.

A másik kategóriába a vidék, a falvak mindennapi életét, a harmadik kategóriába a mezőgazdaságban alkalmazott gépi technológiákat működés, használat közben prezentáló fotókat küldhetnek be a pályázók, akik fiatal gazdák portréit, a gazdálkodókat munka, tevékenység közben megörökítő fotográfiákkal is jelentkezhetnek.

A pályaművekből 2011. októberében kiállítás nyílik a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, valamint a kategóriánként kiválasztott 2-2 nyertes részt vehet egy ausztriai vidékfejlesztési szakmai programon. További információkat a pályázatról a szövetség honlapján olvashatnak az érdeklődők.

A fotópályázat védnökei Font Sándor, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke és V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár.

A fotópályázat a szövetség által indított Vidék Kaland program része, melynek célja, hogy a városi fiatalok személyes élményeken keresztül ismerkedjenek meg a magyar vidék mindennapi életével és a mezőgazdaság működésével.

A program egyik elemeként 2011. nyarán városi fiatalok tölthetnek egy-egy hetet munkával fiatal gazdák által vezetett gazdaságokban.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box

Más művészeti ágakról

irodalom

Civilizáció és zsigeri reakciók Civilizáció és zsigeri reakciók
Interjú Terézia Morával véletlenekről, önismeretről és arról, hogyan lesz mindebből irodalmi siker
Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés