bezár
 

art&design

2008. 06. 30.
Magyar pályázat szlovákiai képzőművészeknek
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Még szombatig várja az új szlovákiai magyar nagykövetség szobáinak falára szánt szlovákiai kortárs képzőművészeti alkotásokat a Pozsonyi Magyar Kulturális Intézet.
Krasztev Péter, a pozsonyi intézet igazgatója elmondta az MTI-nek, hogy az új nagykövetségi épületet ősszel adják át a Várhegyen, s a pályázat célja az volt, hogy ne turisztikai plakátok, hanem szlovákiai kortárs művészek díszítsék a hivatali termeket, és a nagykövetség ezáltal egyfajta galériaként működhetne, mintegy újabb piacot nyújtva a képzőművészet kedvelőinek.

Pályázhat minden olyan szlovák állampolgár, aki úgy érzi, hogy köze van a magyar kultúrához, akinek felsőfokú képzőművészeti végzettsége van, felsőfokú művészeti oktatási intézmény hallgatója, vagy elismert művészeti-szakmai szövetség tagja. Személyenként három alkotást adhat be a pályázó rövid, magyar nyelvű szakmai önéletrajz kíséretében. 
A bírálóbizottság tagjai: Heizer Antal nagykövet, Hushegyi Gábor, a Szlovákiai Magyar Múzeum kurátora, Ivan Gerát, a Szlovák Művészettörténeti Intézet igazgatója, Krasztev Péter, a pozsonyi magyar intézet igazgatója, Hajdu István, a Balkon című folyóirat főszerkesztője és Szabó-Cseke Tímea, a Komáromi Múzeum igazgatóhelyettese.

A kiválasztott alkotásokat kiállítják a budapesti Millenáris park Piros-Fekete Galériájában július 30. és augusztus 14. között. A két hét alatt szponzorok vásárolhatnak a kiállított művekből. Ezeket a képeket ajándékba adják, vagy határozatlan időre kölcsönadják a pozsonyi magyar nagykövetségnek - tette hozzá Krasztev Péter.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Frédéric Tellier: A tűzön át
irodalom

Üzenet, de kinek? Üzenet, de kinek?
Szabó Magda: Üzenet odaátra
A Fausttól a Szívlapátig. Kortárs könyvek a középiskolában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés