bezár
 

art&design

2011. 06. 13.
Picasso és Miró "rejtegetett" képeit árverezik el
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az impresszionista és a modern festészet remekei, Picasso, Miró és Gris évtizedekig magánkézben lévő, rejtőző munkáit, valamint Egon Schiele és Alberto Giacometti egy-egy remekművét árverezi el június 22-én a Sotheby's aukciósház Londonban.
A művek nagy része még soha nem szerepelt árverésen - hangsúlyozta a licit jelentőségét a Sotheby's, amely 77 millió fontos (23 milliárd forint) bevételt vár az eseménytől. A ház impresszionista és modern művészettel foglalkozó részlegének vezetője szerint nagy érdeklődésre, széles és nemzetközi vásárlóközönségre lehet majd számítani.

Az aukció vezető tétele Egon Schiele nagyméretű olajfestménye, a Häuser mint bunter Wäsche (Vorstadt II), amelyre a bécsi Leopold Múzeum keres vevőt várhatóan 22 és 30 millió font között.

Kalapács alá kerül Pablo Picasso több alkotása, egyebek közt a Couple, le baiser, amelyért hat- és nyolcmillió font közötti leütési árat remélnek. A Sotheby's szerint az alkotás vélhetően a festő és Jacqueline Roque szenvedélyesen támadt szerelmének tükre. Picasso neje, Jacqueline ihlette az Homme a la pipe et nu couche című képet, ennek értékét 1,5 és 2,5 millió font közé taksálják. A Sotheby's felsorakoztatja a spanyol mester Nature morte au compotier címet viselő alkotását is, az 1943-ban született kép ára 500-700 ezer font lehet.

Joan Mirótól a Vipere exaspere devant l'oiseau című 1995-ös festmény vár gazdára, az alkotás árát 2-3 millió fontra becsülik. Ennél többért, 4,5 és 6 millió font közötti összegért cserélhet gazdát a spanyol művész Femme a la voix de rossignol dans la nuit címet viselő munkája.

Az érdeklődők René Magritte, Paul Klee alkotásaira, valamint Alberto Giacometti rendkívüli, Trois hommes qui marchent II című bronzszobrára is szert tehetnek. Utóbbi árát a Sotheby's 10-15 millió fontra taksálja. Auguste Rodin ritkaságszámba menő munkáiból is árvereznek, az Eve című 1882-as pszichológiai tanulmány - egy szobor - az emberiség anyjának az ártatlanság végéhez érő figurájáról 1,3 és 2,2 millió font között kelhet el. A művész L'un des Bourgois de Calais: Pierre de Wiessant című bronzszobra ennél jóval alacsonyabb áron, már 250 és 350 ezer font is gazdára találhat.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása

Más művészeti ágakról

A Švejk a Vidéki Színházak Fesztiválján
irodalom

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
irodalom

Elég gazdagok már nem leszünk sosem Elég gazdagok már nem leszünk sosem
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 4. nap
irodalom

A tudatosság határai A tudatosság határai
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 3. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés