bezár
 

art&design

2011. 06. 14.
Lejárt szavatosságú ételek is várhatják a britek vacsoravendégeit
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A brit vásárlók saját bevallásuk szerint vacsoravendégeiket előszeretettel kínálják lejárt szavatosságú, vagy a padlót is megjárt élelmiszerekkel - állítja egy friss felmérés.
A Giovanni Rana olasz tésztagyár 2000 fogyasztóval készített felmérése szerint a válaszolók 15 százaléka azt mondta, hogy földre esett ételt szolgált föl, további 10 százalék pedig szánt szándékkal adott lejárt szavatosságú élelmiszert vendégeinek.

Tizenhárom százalék elismerte, előfordult már, hogy főztjükkel véletlenül saját magukat és a vendégeiket is "megmérgezték".

A tanulmány szerint a konyhában a férfiak 26 százaléka, míg a nők 24 százaléka kísérletezik előszeretettel. A férfiak próbálkozásai több veszéllyel is járnak, ugyanis a válaszolók 27 százaléka ismerte be, hogy ilyenkor a konyhát, vagy a házat is sikerült felgyújtania, míg további 21 százalék a szemöldökét és hajának egy részét pörkölte le.

A nők 44 százaléka szerint a legsúlyosabb konyhában elszenvedett csapás csupán annyi volt, hogy a drága alapanyagokat tettek tönkre.

A főzési balesetek hosszú listája ellenére a britek 84 százaléka továbbra is kedveli az otthoni főzőcskézést, hála a televíziós csatornák főzőműsorainak.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)

Más művészeti ágakról

Interjú Flesch Andrea jelmeztervezővel lehetséges utakról, pályakezdésről, tanítványokról, aktuális munkákról
Tamás Zsuzsa válaszai a prae.hu körkérdésére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés