bezár
 

art&design

2011. 06. 14.
Rubens és Van Dyck "közös" képe vár árverésre
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sokáig Rubensnek tulajdonított, valójában azonban minden valószínűség szerint Van Dyck ecsetjéből született portrét árverez el július 6-án a Sotheby's aukciósház Londonban.
A korábban Rubens gyóntatója néven emlegetett alkotás egy szerzetes portréja, amely legalább két évszázadon át egy francia család birtokában volt.

Bár sokáig úgy vélték, a kép Peter Paul Rubensé, a Sotheby's szerint szakemberek most már úgy vélik, az ecsetkezelés inkább a mester tanítványa, Anthony Van Dyck stílusát idézi.

A festmény manapság az Egy karmelita szerzetes portréja címet viseli, és becslések szerint 600-800 ezer font közötti áron kelhet el. A flamand Anthony Van Dyck 1617 és 1620 között festhette a képet - idézte fel a Sotheby's szakértők seregének egybehangzó véleményét.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz

Más művészeti ágakról

Fischer Iván változata A Müpában
Adrian Grunberg: Rambo V – Utolsó vér
Interjú Fejérvári Zoltánnal pályakezdésről, oktatásról, mentorokról, itthoni és külföldi lehetőségekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés