bezár
 

art&design

2011. 06. 16.
Piroska és a farkas a Hortobágyon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A farkas esti üvöltéssel, Piroska elemózsiás kosárral várja a vendégeket a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) vadasparkjában a Múzeumok éjszakáján, miközben a farkasbarlangban levetítik a Piroska és a farkas című mesefilmet - ismertette az éjszakai programsorozatba most első ízben bekapcsolódó HNP programjait Danyi Zoltán csütörtökön az MTI-vel.
A nemzeti park idegenforgalmi és oktatási osztályának vezetője elmondta, hogy a változatos programok Hortobágy településen és környékén több helyszínen egyszerre zajlanak június 18-án.

Az Egy éjszaka a vadak között elnevezésű programban puszta szafarin vehetnek részt a vendégek, a vadasparkban egy exkluzív naplemente kíséretében fajbemutatón ismerkedhetnek a farkasokkal, vadmacskákkal és a fakókeselyűkkel - sorolta Danyi Zoltán.

A falu központjában, több helyszínen rendhagyó tárlatvezetések lesznek, amelyeken például a betyáros pásztorokról vagy az ember és a természet viszonyáról hallhatnak az érdeklődők, míg a látogatóközpontban esti madárhangok megfigyelésére is lehetőség lesz.

A szakember tájékoztatása szerint igazi zseblámpás felfedező túrán vehetnek részt azok, akik ellátogatnak a Pusztai Állatparkba, ahol a Kárpát-medence őshonos állatainak éjszakai viselkedését mutatják be.

Azokat pedig, akik még nem hallották "bőgni" a Bölömbikát, a Hortobágy-Halastón található vonuláskutató állomáson várják a HNP ornitológusa, ahol madárgyűrűzés keretében az alkonyati és éjszakai madárhangok megismerésére is lehetőség nyílik - adott ízelítőt a Múzeumok éjszakája hortobágyi programjaiból Danyi Zoltán.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz

Más művészeti ágakról

Frédéric Tellier: A tűzön át
irodalom

Üzenet, de kinek? Üzenet, de kinek?
Szabó Magda: Üzenet odaátra
Mozart in the Jungle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés