bezár
 

art&design

2011. 06. 16.
Éjszakai design-túrára hív pénteken a főváros
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Izgalmas kulturális programokkal és hazai iparművészeti termékekkel, illetve tervezői divatdarabokkal várják napnyugtától éjfélig a belváros designer-boltjai az érdeklődőket a pénteki Stylewalker Night-on.
A kezdeményezés célja, hogy az emberek bátran be merjenek menni a designer-boltokba és ne csupán a felső tízezer kiváltságaként tekintsenek a hazai iparművészeti termékekre, illetve a tervezői divatra, és eközben felfedezzék a belváros rejtett kincseit is - mondta el a hatodik Stylewalker Nights rendezvény csütörtöki sajtótájékoztatóján Kovács Héda, a program sajtóreferense.

A péntek este hét órától éjfélig tartó divattúra során a belváros huszonkét designer boltja izgalmas kulturális programokkal is várja az érdeklődőket.

A Bomo Art Budapest üzleténél lévő falakat az 1920-30-as évek filmrészletei borítják be, az Insitu boltja Fooddesign installációval, a Mono Fashion képzőművészeti kiállítással, Makány Márta pedig személyes stílustanácsadással várja bemutatótermében a látogatgatókat, akik ezen kívül kirakodóvásárok, cipőkiállítások, cserebere piacok és nyereményjátékok forgatagában kalandozva fedezhetik fel maguknak a belvárost.

A 2009 májusában indult kezdeményezés hagyományaihoz híven az éjszakai vásárlók idén is részt vehetnek a Uniquebudapest különleges túráin, amelyek során a magyar viselettörténet érdekes történeteivel és anekdotáival gazdagodhatnak. Az idei évtől az V. kerület önkormányzata is támogatja a kezdeményezést, amelynek ezentúl saját hivatalos honlapja is lesz.

A rendezvénynek köszönhetően hazai értékek termelődnek, amelyek a belvárost is gazdagítják és a turistákat is vonzzák.

Emellett pedig az a cél, hogy a magyarok számára is bemutassuk a belváros rejtett kincseit - hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Rogán Antal polgármester, aki az önkormányzat jövőbeni együttműködéséről is biztosította a szervezőket.

A maratoni stílussétát lezáró szombati esti afterpartyt megelőzősen az Insight című kiállításon leshetnek be az érdeklődők a divatvilág kulisszái mögé. Az este hét órakor kezdődő különleges tárlaton a divatanyagok megszületésében részt vevő grafikusok, fodrászok és videó művészek munkáját ismerhetik meg az érdeklődők.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában

Más művészeti ágakról

Frédéric Tellier: A tűzön át
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés