bezár
 

art&design

2011. 06. 18.
Ma tartják a Múzeumok éjszakáját vidéken
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Országszerte 185 vidéki múzeum és kiállítóhely csatlakozott rendhagyó, izgalmas programokkal a Múzeumok éjszakájához, amelyet vidéken szombaton rendeznek meg.
"Az első két éjszakás kaland" mottóval idén először eltérő időpontokban tartják meg az év legnagyobb múzeumi rendezvénysorozatát: vidéken szombat este várják különleges programokkal a látogatókat a kiállítóhelyek, míg a fővárosban június 24-én rendezik meg a Múzeumok éjszakáját.

A hagyományosan az esztendő legrövidebb éjjeléhez, Szent Iván napjához legközelebb eső Múzeumok éjszakán Veszprémben a szovjet csapatkivonásra emlékeznek és tüzes napkereket görgetnek, Balatonfüreden fáklyás felvonulás és koncertek, Zircen az apátság kincseiből rendezett tárlat és csillagászati program várják az érdeklődőket.

Szentendrén az ismét megnyíló Vajda Múzeum két kiállítása mellett Meztelen valóság címmel válogatást rendeznek a Czóbel Múzeumban, a Dunakorzón aktszobrokat állítanak ki egy kamionban. Az egyéjszakás szentendrei művészeti kaland keretében szombaton a vendégek bepillanthatnak a műtermekbe, lesz divatbemutató a hatvanas évekből, és beszélgetés történészekkel a Képtár nemrégiben nyílt, a város és az államszocializmus viszonyát feldolgozó kiállításához kapcsolódóan.

A marcipánról és a nőről szóló új időszaki kiállítással, éjszakai fürdőzéssel, latin zenével és ételkülönlegességekkel, valamint tizenkét órányi programkavalkáddal várja a kultúrakedvelőket a múzeumok éjszakáján a nyíregyházi Jósa András Múzeum, míg a szekszárdi Borok és Húrok Fesztiválon flamencót, balkáni és ír népzenét hallhat a közönség miközben a történelmi borvidék termelői kínálják boraikat.

A farkas esti üvöltéssel, Piroska elemózsiás kosárral várja a vendégeket a Hortobágyi Nemzeti Park vadasparkjában a Múzeumok éjszakáján, miközben a farkasbarlangban levetítik a Piroska és a farkas című mesefilmet. Az Egy éjszaka a vadak között elnevezésű programban puszta szafarin vehetnek részt a vendégek, a vadasparkban egy "exkluzív naplemente" kíséretében fajbemutatón ismerkedhetnek a farkasokkal, vadmacskákkal és a fakókeselyűkkel.

Fertődön az Esterházy-kastély megújult díszudvarán közös lampioneregetéssel köszöntik a különleges éjszakát a múzeumlátogatók.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)

Más művészeti ágakról

színház

A beszéd nagyon komoly automatizmusunk A beszéd nagyon komoly automatizmusunk
Interjú Kelemen Márta logopédussal, beszédtechnika tanárral
A Fausttól a Szívlapátig. Kortárs könyvek a középiskolában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés