bezár
 

art&design

2011. 06. 18.
KET-Hét - Bemutatkozó programsorozat a Képzőművészet-elméleti Tanszéken
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Négynapos programsorozat keretében mutatkozik be a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) Képzőművészet-elmélet Tanszéke (KET); a KET-Hét során többek között kiállításmegnyitó, projektbemutatók, filmvetítések, beszélgetések várják a szakmai és szélesebb közönséget június 20. és 23. között a budapesti Labor Galériában.
A Magyar Képzőművészeti Egyetem a 2009/2010-es tanévben indította el a képzőművészet-elmélet alapszakot, célul tűzve ki a képzőművészeti élet jövendő működtetőinek képzését, alapszintű és átfogó művészetelméleti, valamint kurátori-gyakorlati ismereteket kínálva a hallgatóknak.

Mint Szoboszlai János adjunktus, a KET-Hét egyik szervezője az MTI-nek elmondta, első alkalommal kerül sor hasonló bemutatkozó programsorozatra, hiszen az idei szemeszter végén már elegendő tapasztalattal rendelkeznek ahhoz, hogy a szakmai és a szélesebb nyilvánosság számára beszámolhassanak az oktatási programokról.

"Mivel BA-szinten kurátorképzés nincs Európában máshol, nagy érdeklődés kíséri a tanszék munkáját, és szerettünk volna bemutatkozni azért is, hogy megismerjük a szakma reakcióit. Másfelől a Labort is ki szerettük volna próbálni, amely kiváló tér a kiállításrendezési gyakorlatokhoz" - tért ki az indokokra.

Szoboszlai János hangsúlyozta, a program egyaránt szól a leendő hallgatóknak, a művészeti szcéna résztvevőinek és az egyszerű érdeklődőknek; a cél a bemutatkozás mellett a dialógus beindítása és fenntartása.

A tanszék oktatója a KET-Hét programjait egyformán fontosnak tartja, a szakmai közvélemény számára azonban elsősorban a keddi estét emelte ki, amikor az oktatók (Beke László, Kékesi Zoltán, Lázár Eszter, Mélyi József, Szegedy-Maszák Zoltán, Szoboszlai János és Varga Tünde) és hallgatók összefoglalják a tanszék koncepcióját, ismertetik a tantárgyakat.

A rendezvénysorozat hétfőn a tanszéket bemutató tanulmányi kiállítás megnyitójával veszi kezdetét a Képíró utcai Laborban. Nem műalkotásokat láthat a látogató, hanem a tanszék történetét nyomon követő kronológiát, féléves feladatok megoldásaként született prezentációk tömörített, kinyomtatott verzióit, fotókat és videókat a tanszék programjairól. A kiállítás szervezője, kitalálója Lázár Eszter tanársegéd - számolt be a tárlatról Szoboszlai Zoltán.

A négynapos rendezvénysorozat részletes programját az egyetem (www.mke.hu), illetve a Labor (http://labor.c3.hu) honlapján találhatják meg az érdeklődők.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)

Más művészeti ágakról

Molnár T. Eszter válaszai a prae.hu körkérdésére
Julian Fellowes: Downton Abbey
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés