bezár
 

art&design

2011. 06. 19.
Fragonard-nak tulajdonított képet találtak egy franciaországi kastély restaulásakor
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jean Honoré Fragonard híres XVIII. századi francia festőművésznek tulajdonított képet fedeztek fel a délnyugat-franciaországi Dordogne megyében lévő Hautefort kastélyának restaurálása közben.
Jacques Moulin, a Történelmi Műemlékek építésze szerint 80 százalékban biztos, hogy a képet Fragonard festette. Erre utalhat az is, hogy a festék alatt a képen egy két centiméteres, a XVIII. század stílusára emlékeztető, korábban kitörölt F betűt találtak a restaurálás során, amely az aláírást helyettesíthette – mondta el Moulin a France3 francia televízió internetes honlapja szerint.

Claudine Pasticos restaurátor elmondta: a Jeune berger courant apres son troupeau (Nyája után futó fiatal pásztor) című kép restaurálása közben győződött meg arról, hogy a képet a rokokó mestere festette. Annyira meglepte a kép eredetisége, amely különbözött minden más festőtől – idézte a restaurátort a Le Parisien című lap.

Ha bebizonyosodik a kép valódisága, az ára akár a kétmillió eurót (537 millió forint) is elérheti.

A kép David-David Weillnek, a XX. század egyik legnagyobb műgyűjtőjének gyűjteményéből származik.

Jean-Honoré Fragonard (1732-1806) a rokokó és a XVIII. századi festészet egyik legismertebb művésze, főként történelmi, zsáner- és tájképek alkotója.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján
irodalom

Üzenet, de kinek? Üzenet, de kinek?
Szabó Magda: Üzenet odaátra
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés