bezár
 

art&design

2008. 07. 02.
Velencei Biennálé - pályázat a kurátori megbízatásra
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A jövőre tartandó 53. Velencei Képzőművészeti Biennálé magyar pavilonjában megvalósítandó projekt kurátori megbízatására szeptember 22-ig lehet pályázni - tájékoztatta az MTI-t a Műcsarnok keretén belül működő Biennálé Iroda szerdán.
 A kurátori pályázatnak tartalmaznia kell egyebek mellett a magyar pavilonban megvalósuló projekt szakmai koncepcióját, a kiállító művész vagy művészek szakmai életrajzát, a költségvetési tervet és a megvalósítás ütemét - tartalmazza a pályázati felhívás. A kiírás szerint a projekt költségvetése nem haladhatja meg a 30 millió forintot. 

A pályázatot szakmai testület bírálja el, amelynek tagja Bán András művészettörténész, tanár, műkritikus, az AICA Magyar Tagozatának elnöke; Bencsik Barnabás, művészettörténész, a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum főigazgatója; Boros Géza művészettörténész, az Oktatási és Kulturális Minisztérium főosztályvezető-helyettese; Lázár Eszter művészettörténész, kritikus; Mélyi József művészettörténész, független művészeti író, kritikus és P. Szűcs Julianna, művészettörténész, kritikus, a Mozgó Világ című folyóirat főszerkesztője.

Az 53. Velencei Képzőművészeti Biennálét a tervek szerint 2009. június 7. és november 22. között rendezik meg. 

Tavaly az 52. Velencei Képzőművészeti Biennálé Arany Oroszlán-díját vehette át Petrányi Zsolt, a pavilon nemzeti biztosa, Tímár Katalin kurátor és a kiállítás koncepcióját megalkotó Andreas Fogarasi Bécsben élő magyar származású művész, aki Kultur und Freizeit (Kultúra és szabadidő) című, a budapesti művelődési házakról szól videó-installációjával vívta ki az elismerést.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Jon Watts: Pókember: Idegeben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés