bezár
 

art&design

2011. 06. 19.
Az Esterházy Magánalapítvány pályázata fiatal festők támogatására
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Esterházy Magánalapítvány pályázata fiatal festők támogatására Ismét pályázatot hirdet az Esterházy Művészeti-díjra szeptember 30-i határidővel az Esterházy Magánalapítvány, együttműködésben az Uniqa biztosítóval.
A 2009-ben megalapított és akkor először kiadott Művészeti-díjjal kortárs, fiatal festőket kívánnak támogatni és elindítani pályafutásukat - mondta el az MTI-nek a nyolc tagú nemzetközi zsűri elnöke, Hegyi Lóránd, a Saint-Étienne-i Modern Művészeti Múzeum főigazgatója.

Az 5000 eurós díjjal kétévente - a bíráló bizottság döntése nyomán - két, vagy három 40 év alatti magyar művészt támogatnak.

Pályázni kizárólag az interneten lehet a www.esterhazy-muveszeti-dij.hu oldalon szeptember végéig. Az érdeklődők ezen a lapon megtalálhatják a pontos pályázati feltételeket. A beérkező művekből a zsűri kiválaszt legfeljebb 20 továbbjutót, akik majd október 17-től kezdődően a döntésről írásbeli értesítést kapnak.

"A díj odaítélésében elsősorban a szakmai színvonal, a művészi tehetség, a megoldás érettsége, valamint az esztétikai szemlélet aktualitása és eredetisége játszik döntő szerepet" - jegyezte meg Hegyi Lóránd.

A végső zsűrizés november 1-jén lesz Budapesten, az ünnepélyes eredményhirdetés pedig november 17-én a Szépművészeti Múzeumban. A győztes munkákat és a második fordulóba bekerült festők alkotásait december 4-ig kiállításon láthatja a közönség a múzeumban.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
A Phaeton tündöklése és bukása
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

Julian Fellowes: Downton Abbey
színház

A beszéd nagyon komoly automatizmusunk A beszéd nagyon komoly automatizmusunk
Interjú Kelemen Márta logopédussal, beszédtechnika tanárral


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés