bezár
 

art&design

2011. 06. 23.
Múzeumok éjszakája: koncertek a LUMÚ-ban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Moholy-Nagy László-kiállításhoz kapcsolódó tárlatvezetésekkel, teaházzal, valamint könnyűzenei koncertekkel készül a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum (LUMÚ) péntekre, a múzeumok éjszakájára.
A Ludwig Múzeumban már délután négy órakor elkezdődik a múzeumok éjszakája, az éjjel kettőig tartó programsorozat a Szabadegyetem extra kiadásával indul. Az első emeleti előadóteretmben Rényi András esztéta, művészettörténész

Bartis Attila író, majd Török Ferenc filmrendező beszél arról, ők hogyan viszonyulnak Moholy-Nagy László művészetéhez.

Az intézményben teakülönlegességek nyújtanak felfrissülést, a teraszon pedig a hazai könnyűzenei élet kiemelkedő zenekarai adnak koncertet. Hat órától a DJ Bootsie Acoustic Big Band, fél kilenctől a Compact Disco, fél tizenkettőtől pedig a Bin-Jip zenél.

A programokat exkluzív tárlatvezetések színesítik, hét órakor Maurer Dóra képzőművész, kilenckor Fabricius Gábor, a Republic of Art kreatív igazgatója, tizenegytől Mundruczó Kornél filmrendező vezeti körbe a látogatókat a Moholy-Nagy-kiállításon.

Fél nyolckor az Üvegteremben Hauser Arnold A művészet és irodalom társadalomtörténete című kötetét Winkler Nóra műsorvezető és Rényi András, az ELTE Művészettörténeti Intézetének igazgatója mutatja be.
A kísérletező kedvűek saját fotogramot készíthetnek Moholy-Nagy szellemében a Ludwig Stúdióban, az alkotásban Illés Barna fotóművész és Zalka Imre fotográfus lesz a látogatók segítségére.

Éjfélig lehet végigjárni a tapintható kiállítást és kipróbálni a sötétben alkotást, a program ideje alatt "megtekinthetők" a Ludwig Múzeum és a Láthatatlan kiállítás közös rajzpályázatára érkezett rajzok is.

Speciális hanginstallációval lép fel a japán Kujun a harmadik emeleti kiállítótérben éjfélkor.

A múzeum közölte: a különleges tárlatvezetések kapcsolódnak a Félreérthetetlen mondatok és a Mladen Stilinovic - Húzd rá! című kiállításokhoz is. Minden egész órakor 30 perces tárlatvezetések indulnak az I. és III. emeleti kiállítótérben.

A Ludwig Múzeum az Oktogonnál, a földalatti megállójában is jelen lesz. A Moholy-Nagy László - The Art of Light című kiállítás jegyében fényinstallációt és filmvetítést tartanak. Az intézmény arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a magyar származású művész két filmje - az Ein Lichtspiel schwarz weiss grau (Fényjáték - fekete-fehér-szürke) és a Gross Stadt Zigeuner (Nagyvárosi cigányok) - lesz látható a megálló falán.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban
Élménytúra a Szépművészeti Múzeumban
art&design

Afrika másik arca Afrika másik arca
Az Excessocenus című kiállításról a Cervantes Intézetben
art&design

Az együttélés módozatai Az együttélés módozatai
Modern Evolúció – séta ember, állat és növény háromszögében - Galériatúra a Budapest ArtWeek rendezésében

Más művészeti ágakról

építészet

Hatalmas méhkaptárra emlékeztető építmény New Yorkban
Thomas Heatherwick nagyot álmodott
Ivan & The Parazol lemezbemutató koncert, Akvárium Klub, 2019. 05. 03.
Justin Baldoni: Két lépés távolság


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés