bezár
 

art&design

2011. 06. 23.
Múzeumok éjszakája: kortárs művészet a föld alatt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megállónként más-más művészeti ág képviselői szórakoztatják az utazóközönséget a múzeumok éjszakáján a millenniumi földalatti vasút megállóiban, a Földalatti Vasúti Múzeumban pedig a talált tárgyakból nyílik kiállítás.
A Földalatti Vasúti Múzeum pénteken nyíló, július 22-ig megtekinthető tárlatán a legkülönlegesebb kiállított tárgy egy járókeret, de láthatók elvesztett babakocsik, sátrak, könyvek, ruhaneműk is - tájékoztatta az intézmény az MTI-t. A múzeum este hat órától éjfélig tart nyitva, ezalatt látogatható a közlekedéstörténeti kiállítás is.

A kisföldalatti Deák téri állomásán a Merlin Színház kortárs képzőművészeket bemutató páros kiállítás-sorozata, a VERSUS jelentkezik, fél hétkor, nyolckor és kilenckor a Pr-Evolution Dance Company Night Flight című performanszsorozata látható.

Hét órakor a Hólyagcirkusz Társulat A világvége biciklistái címmel, a korábbi produkcióiból szerkesztett előadással lép színre. Az irodalmi programokról a Ráday Könyvesház gondoskodik.

A Vörösmarty téri megállóban a GoBe Társulat, azaz Góbi Rita csapata és az Eventuell Galéria produkciója látható, ugyanitt az Action Company a Grund városterápiás akciósorozat egyik részéből mutat be ízelítőt gyerekek fotós és videoinstallációs munkáiból.

A Bajcsy-Zsilinszky úti peronon egy "kulturális gyülekezőtér" lesz, bemutatkozik a Kultur Brigde, fellép a Jam Session Italy, a Head'N Cap, a Varidance és a GoBe Társulat.

Az Opera megállónál a Loffice közösségi iroda meghívására a FabLab Budapest közösségi innováció műhely mutatja be két fejlesztését: Szentirmai-Joly Zsuzsanna hüllőpikkelyszerű, Laokoon elnevezésű mozgó szövetét és a Kepp Showroommal közösen készített, a mozgást hanggá konvertáló zajkabátját. Szemben a Mai Manó Ház Budapest Pozitív című, június 30-án nyíló kiállításának előzetese látható.

Az Oktogonnál az első magyar thriller websorozatot, a MAB-ot vetítik. Ugyanitt a Ludwig Múzeum is rendez programot: a Moholy-Nagy László - The Art of Light című kiállításhoz kapcsolódva a magyar származású művész két filmje, az Ein Lichtspiel schwarz weiss grau (Fényjáték - fekete-fehér-szürke) és a Gross Stadt Zigeuner (Nagyvárosi cigányok) - lesz látható a megálló falán.

A Vörösmarty utcai megállóban a Magyar Képzőművészeti Egyetem plakátarchívumából látható kiállítás, a Bajza utcánál pedig Fiatal kortárs képzőművész címmel az egyetem hallgatóinak munkáit tekintheti meg a közönség.

A Hősök terén este hat és tizenegy óra között a Kaposfest mutatkozik be. Megtekinthető egy fotókiállítás a tavalyi fesztiválról, kamarazenészek pedig egy-egy kamarazenei művet adnak elő. Nyolc órától Nagy Laci Gitano zeneszerző-producer ad koncertet, kilenctől pedig Bolyki Balázs és a Bolyki Soul and Gospel kórus lép fel.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A sérülés variációi A sérülés variációi
Kontrolltól az elengedésig - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.
art&design

A kék bársony mögött, a vörös szobában A kék bársony mögött, a vörös szobában
David Lynch: Small Stories / Kis történetek című fotókiállítása a Műcsarnokban
art&design

Testhatárok Testhatárok
Vékony Dorottya Átlagos eltérés című kiállításáról
art&design

Egy száz százalékosan magyar kiállítás Egy száz százalékosan magyar kiállítás
A Magyar Nemzeti Galéria Csak tiszta forrásból. Hagyomány és absztrakció Korniss Dezső (1908-1984) művészetében című kiállításáról

Más művészeti ágakról

színház

Testvérek között Testvérek között
Tisztasági festés - a Stereo Akt előadása a Trafóban
építészet

Hatalmas méhkaptárra emlékeztető építmény New Yorkban
Thomas Heatherwick nagyot álmodott
Ivan & The Parazol lemezbemutató koncert, Akvárium Klub, 2019. 05. 03.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés