bezár
 

art&design

2011. 06. 23.
Nyitott templomok éjszakája szombaton
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több budapesti templom is kinyitja kapuit szombat este, és éjfélig különleges műsorokkal várja a látogatókat.
Az este ízelítőt nyújt a szeptember 17. és 25. között ötödik alkalommal megrendezendő Szakrális Művészetek Hete programsorozatához, amelynek keretében szeptember 17-én, szombaton újból megtartják a nyitott templomok éjszakáját - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtószolgálata az MTI-vel.

A szombati rendezvény keretében bemutatják a Mátyás-templomot az érdeklődőknek, majd taize-i imaórát tartanak. A belvárosi ferences templomban Liszt estet rendeznek zeneakadémiai hallgatók előadásában.

A VIII. kerületi Szent József templom előtti színpadon Szakcsi Lakatos Béla zongorázik, ezután pedig roma szentmisét mutat be Székely János püspök. Ugyanitt Bada Márta roma festőművésznő Krisztus szenvedéstörténete című képeit is bemutatják.

A roma integráció ökumenikus vonatkozásai címmel kerekasztal-beszélgetés lesz Dúl Géza katolikus pap, Magyarné Balogh Erzsébet református lelkész és Szeverényi János evangélikus missziói lelkész részvételével.

A Szilágyi Dezső téri református templomban Márai temploma - vallomások a Füves könyvből címmel tart előadást az Evangélium Színház Buzogány Márta és Pelsőczy László közreműködésével.
A Batthyány téri Szent Anna templomban megnyílik a lorettói kápolna, és Názáret a Duna mentén címmel előadást tartanak, amelyet éjfél előtt taize-i énekes óra követ a templom ifjúsági együttesével.

A Németajkú Református Egyházközség Hold utcai templomában orgonajátékot és verseket hallgathatnak az ide látogatók. A Fasori Evangélikus templomban Aknay János Kossuth- és Munkácsy-díjas festőművész kiállítása nyílik, Pál Diana orgonaművész koncertet ad, majd beszélgetés következik Korányi András evangélikus lelkésszel, a Magyarországi Evangélikus Egyház zsinatának elnökével a reformáció és a szabadság kapcsolatáról.

A XII. kerületi Szent Család plébániatemplomban Mánfai Melinda művészettörténész hallgató mutatja be a szakrális épületet, és "imaórát tartanak a hazáért". A Városmajori Jézus Szíve templomban Kalandozás a tükörben címmel Pilinszky-estet rendeznek.

A Lehel téri Árpád-házi Szent Margit templomban zenés irodalmi műsort tartanak családról, szeretetről, illetve a Szent Korona művészettörténeti értékeit is bemutatják. Az Egyetemi templomról Ilkó Krisztina művészettörténész hallgató tájékoztatja az érdeklődőket.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával
art&design

F(r)aktúra F(r)aktúra
PAF- F(r)acture / Pintér András Ferenc kiállítása az Art.Salon:Társalgó Galériában
art&design

Az együttélés módozatai Az együttélés módozatai
Modern Evolúció – séta ember, állat és növény háromszögében - Galériatúra a Budapest ArtWeek rendezésében
art&design

Testhatárok Testhatárok
Vékony Dorottya Átlagos eltérés című kiállításáról

Más művészeti ágakról

Interjú Halász Glória filmrendezővel nyitottságról, szerzőiség és hitelesség egyensúlyáról, valamint az önmagunkba vetett hitről
Interjú Marék Veronikával a meseírás művészetéről, a példaképekről, a gyerekirodalom helyzetéről és a siker titkáról
About Me – a hetedik lemez


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés