bezár
 

art&design

2011. 06. 24.
Díjazták a magyarországi installációt a szcenikai kiállításon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A legjobb kurátori koncepció díját nyerte el a nemzeti szekcióban a magyarországi installáció a nemzetközi szcenográfiai quadriennálén (Prague Quadrennial of Performance Design and Space - PQ) Prágában.
A Missing elnevezésű installáció Bodza W. Mihály munkásságát idézi meg, az életmű dokumentumaiból kollégái és barátai válogattak. Bodza W. Mihály látványtervező és dimenziókutató művész 2010 decemberében, máig ismeretlen körülmények között eltűnt.

A kortárs alkotó életútjának átfogó bemutatásával az installáció a legjobb kurátori koncepció aranyérmét nyerte el. A tárlat kurátora B. Nagy Anikó művészettörténész, alkotótársa Csanádi Judit látványtervező, Horgas Péter látványtervező, Medvigy Gábor operatőr és Árvai György látványtervező.

A június 16-tól 26-ig tartó szcenikai kiállításra hatvankét országból érkeztek látogatók. A magyar részvételt - hagyományosan - a kultúráért felelős minisztérium támogatásával és megbízásából az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet szervezte, a hazai kiállítást a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma által nyújtott támogatásból valósították meg - közölte a minisztérium pénteken az MTI-vel.

A fődíjat - Golden Triga díj - a brazil installáció nyerte el, amely a legjobb kivitelezésért is elismerésben részesült.

Összesen tíz díjat ítéltek oda, a többi között Horvátországnak a legjobb díszlettervért, Új-Zélandnak a legjobb jelmezért. Mexikó és Görögország a színház-építészeti szekcióba, Lettország az oktatási szekcióba nevezett munkájáért kapott díjat.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban
art&design

Emlékekből konstruált identitás Emlékekből konstruált identitás
Vajon mi jár a fejükben? - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

Interjú Halász Glória filmrendezővel nyitottságról, szerzőiség és hitelesség egyensúlyáról, valamint az önmagunkba vetett hitről
Kemény Lili: B monitor című darabja az Ódry Színpadon
film

Én vagyok Vasember Én vagyok Vasember
Bosszúállók: Végjáték


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés