bezár
 

art&design

2011. 06. 30.
Csaknem 330 ezer látogató a múzeumok éjszakáján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén csaknem 330 ezren voltak kíváncsiak a múzeumok éjszakája rendezvényeire: Budapesten 191 ezer 328, vidéken pedig 138 ezer 133 látogatót regisztráltak a múzeumok - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkársága csütörtökön az MTI-vel.
Budapesten a három leglátogatottabb intézmény az Iparművészeti Múzeum, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és a Közlekedési Múzeum volt - mindhárom helyszínen több mint tízezren vettek részt a programokon.

A három legnépszerűbb vidéki helyszín pedig a kecskeméti Bozsó Gyűjtemény és a Ráday Múzeum, valamint a Herendi Porcelánművészeti Múzeum volt.

A külföldi látogatók aránya - harminc százalékkal - a budapesti Magyar Fotográfusok Házában volt a legmagasabb - olvasható az államtitkárság közleményében, amely szerint az összesített látogatószám jóval elmaradt a tavalyi 462 ezer 230 fős rekordtól.

Idén első alkalommal tartották két napon a múzeumok éjszakáját: a legtöbb vidéki múzeum június 18-án, a budapesti gyűjtemények pedig június 24-én várták különleges programokkal és éjszakai nyitva tartással a közönséget. Az idei múzeumok éjszakájára az ország 277 múzeuma és kiállítóhelye összesen kétezer programmal készült.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

F(r)aktúra F(r)aktúra
PAF- F(r)acture / Pintér András Ferenc kiállítása az Art.Salon:Társalgó Galériában

Más művészeti ágakról

színház

Minek nevezzelek? Minek nevezzelek?
A Színház- és Filmművészeti Egyetem szinhazinevelés.SZFE című szakmai konferenciájáról
irodalom

A boldogság része, a bűntudat áramütése A boldogság része, a bűntudat áramütése
Peer Krisztián: Nem a sajátod
Esterházy az Ódry Színpadon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés