bezár
 

art&design

2011. 07. 01.
Újbuda még keresi az országzászló helyét
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mégsem a Petőfi híd budai hídfőjénél, a jelenleg a Zöld Pardon szórakozóhelynek teret adó parkban áll majd az országzászló; Újbuda polgármestere egy helyi közvélemény-kutatás után úgy döntött, máshol keresnek méltó helyet az emlékműnek.
Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP) XI. kerületi polgármester kabinetfőnöke, Nagy Tamás pénteken az MTI-vel azt közölte, hogy az önkormányzat csaknem 20 ezer kerületi polgár véleményét kérte ki telefonon az ügyben.

Elmondta, a válaszadók többsége más helyszínen, így például a Gellért-hegyen vagy a Kosztolányi Dezső téri Feneketlen-tónál tudná elképzelni az országzászlót, amely a jövőre hatályba lépő új alaptörvénynek állítana emléket.

Hoffmann Tamás tiszteletben tartja az újbudaiak véleményét, ezért egy munkacsoportot kért fel arra, hogy az ősz végéig dolgozzon ki javaslatokat a lehetséges helyszínekre - mondta Nagy Tamás. Hozzátette: a bizottság feladata lesz azt is, hogy a felmerülő kerületi, fővárosi vagy más tulajdonban álló helyszínek "gazdáival" tárgyalásokon egyeztessék az elképzeléseket.

A kabinetvezető közölte azt is: Újbuda önkormányzata döntése változatlan a Zöld Pardonnal és a Café del Rióval kapcsolatban, ez azt jelenti, hogy a két szórakozóhelynek október végén be kell zárnia.
Utalt arra, hogy a kerületi képviselő-testület azért döntött így, mert az önkormányzathoz az elmúlt években rengeteg panasz érkezett, leginkább a zaj, illetve a környező utcákban eldobált szemét miatt.

Azokra a felvetésekre utalva, miszerint a Zöld Pardon közvetlen közelében nincsenek lakóházak, Nagy Tamás arra hívta fel a figyelmet: 200-300 méterre már vannak, továbbá a koncertek zajára nem csak a környékbeliek, hanem a szomszédos Ferencvárosban, valamint a jóval távolabbi Gellért-hegyen élők is panaszkodnak.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről
art&design

A sérülés variációi A sérülés variációi
Kontrolltól az elengedésig - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

színház

Minek nevezzelek? Minek nevezzelek?
A Színház- és Filmművészeti Egyetem szinhazinevelés.SZFE című szakmai konferenciájáról
színház

Győztes játszma Győztes játszma
Beszélgetés Nagy Józseffel a kortárs tánc alakulásáról, iskolákról és lehetőségekről, kétlakiságról és a fiatalok helyzetéről
VOLT Fesztivál, 2019. június 26.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés