bezár
 

art&design

2011. 07. 02.
Goya teljes életműve az interneten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Francisco Goya spanyol festőművész teljes életműve - beleértve vallási, mitológiai és történelmi témájú alkotásait és portréit - felkerül a világhálóra, a projekt első részét már be is mutatták.
A Goya Alapítvány zaragozai székhelyén ismertette a több száz alkotást tartalmazó internetes képkatalógust, amely többek közt azzal a céllal készült, hogy segítse a művész munkásságának tanulmányozását.

A Goya-leltár összeállítása 2009-ben kezdődött, csütörtökön a képeket és a kiegészítő információkat tartalmazó adatbázis első felét mutatták be. A katalógus új ismeretekkel és felfedezésekkel szolgál a spanyolok világhírű festőjéről, az alapítvány honlapján bárki hozzáférhet ezekhez.

Az érdeklődők több féle szempont, egyebek közt évszámok, címek, kiállítási helyek és kulcsszavak alapján kereshetnek az adatbázisban, a keresőmotor kiadja a kívánt képet, amelyről mindent meg lehet tudni. Az alkotások történetén túl műelemzéssel is szolgálnak, meg lehet tudni, mikor és hol szerepelt kiállításon a keresett mű.

A projekt következő fázisában Goya falfestményei és metszetei, végül pedig rajzai és kéziratai kerülnek a felhasználók elé - tudatta az alapítvány.

A katalógusban helyet kap egy olyan alkalmazás is, amely segítségével az érdeklődők térkép segítségével megtudhatják, hol őrzik a festő műveit. A Goya en el mundo (Goya a világban) a közgyűjteményekben lévő alkotásokat veszi számba.

Az óriási léptékű dokumentáció összeállításához a Goya Alapítvány mintegy háromszáz intézettel, múzeummal és más szervezettel fogott össze.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban
Élménytúra a Szépművészeti Múzeumban

Más művészeti ágakról

Interjú Zalka Csenge Virág mesemondóval
színház

Előző héten még kellékek után szaladgáltunk… Előző héten még kellékek után szaladgáltunk…
A Létra Kulturális Egyesület Ébredés című darabjának budapesti bemutatóján jártunk
Jonathan Levine: Csekély esély
Slash, VOLT Fesztivál, 2019. 06. 27.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés