bezár
 

art&design

2011. 07. 05.
Tematikus balatoni művészeti aukció
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tematikus aukciót tartanak július 16-án a balatonfüredi Vaszary Villában, az árverés központi témája a Balaton. Az aukciót jótékonysági estély követi, a fogadás bevételét csángó gyerekek balatoni üdültetésére ajánlják fel a szervezők.
Balatonfüred az utóbbi években fontos kulturális központjává vált a térségnek, jelentős fejlődésen ment keresztül.

Európai uniós forrásból felújítottak három múzeumot, valamint az EU soros magyar elnöksége kapcsán négy uniós rendezvényt is tartottak a városban. A Pintér aukciós ház a város vezetésével közösen úgy döntött, hogy ezért Füreden tartja meg az első magyarországi, Balaton tematikájú aukcióját - mondta el Pintér Péter, a galéria vezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Az árverésen 200 művész közel 300 műve kerül kalapács alá, majd szintén hagyományteremtő szándékkal tartják meg a jótékonysági estélyt.

Az aukción a 18. századtól napjainkig számos művész alkotására lehet majd licitálni, és megvételre kínálnak majd olyan műtárgyakat is, amelyeket kortárs művészek kifejezetten erre az alkalomra készítettek.

A legkisebb értékű műtárgy 30 ezer forintról, a legmagasabb pedig 16,5 millió forint kikiáltási árról indul. Az árverést Viktor Menshikov neves műgyűjtő vezeti le.

A Balaton egyik legelegánsabb eseményének ígérkezik az aukciót követő, este tíz órától kezdődő jótékonysági estély. A bál fővédnökségét Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke, védnökségét pedig Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes vállalta magára. Az est háziasszonya Miklósa Erika operaénekesnő lesz - mondta el Doncsev András, Balatonfüred alpolgármestere.

"Az estélyt hagyományteremtő céllal rendezzük meg, és szeretnénk vele alkalmat kínálni a politikai élet, a művészvilág, a gazdasági szféra és a civil szereplők kötetlen találkozására" - fogalmazott az alpolgármester.

Éppen ezért az eseményt a hagyományos Balatonfüredi Művészeti Fesztivál ideje alatt tarják, de július 16-án reggel fut be a Kék Szalag vitorlásverseny mezőnye is. Egy héttel később, július 23-án rendezik meg a 186 éves hagyományokkal rendelkező füredi Anna-bált, így a rendezvény méltó helyre kerül a nyári balatoni kulturális pezsgésben.

Az aukciónak és az estélynek helyet adó Vaszary Villa 2010-ben nyílt meg egy 1,7 milliárd forintos uniós beruházás részeként, amelynek során Vaszary Kolos hercegprímás 1892-ben épült nyaralójából, a későbbi szovjet tiszti üdülőből rangos kiállításoknak helyet adó művészeti központ létesült.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban
art&design

F(r)aktúra F(r)aktúra
PAF- F(r)acture / Pintér András Ferenc kiállítása az Art.Salon:Társalgó Galériában

Más művészeti ágakról

irodalom

Utak a sötétségbe Utak a sötétségbe
Horváth Márk A digitalitás paroxizmusa: Spektákulum, szimulákrum, kibernetikai állapot és a virtualitás hiperkaotikus okkultúrája
A zuhanás sokkja a MáSzínházban
gyerek

Felnövekedéstörténet indiáncseresznyével Felnövekedéstörténet indiáncseresznyével
Beszélgetés Vass Norberttel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés