bezár
 

art&design

2011. 07. 06.
Hard to ask - hosszabbítás időben és papíron
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hard to ask - hosszabbítás időben és papíron A Múzeumok Éjszakájára időzítve jelent meg Koronczi Endre Hard to ask… //////// Nehezen feltehető kérdések című kiállításának dokumentációs katalógusa, amely 80 oldalon mutatja be és fontos hozzávalókkal egészíti ki a debreceni MODEM-ben megrendezett kiállítást. A debreceni bemutató után 2011. július 7-én 18 órai kezdettel a FUGA - Budapesti Építészeti Központban kerül sor a kiadvány budapesti ismertetésére.
A katalógusról és a majd két hónapja nyitvatartó kiállítással kapcsolatos kérdésekről és tapasztalatokról Lágler Péter kultúrantropológus faggatja a kiállítás létrehozóit: Koronczi Endrét és Csizmadia Alexa művészettörténészt, a kiállítás kurátorát, valamint Kukla Krisztiánt, a MODEM igazgatóját.

A MODEM harmadik emeleti kiállítótermében Koronczi egy férfi szubjektív élettapasztalatát osztja meg velünk. Gátlástalanul vájkál intim szféránkban, s ezt joggal teheti meg, hiszen a boncolgatás nehéz munkáját mindig önmagával kezdi. Felhívja a figyelmet a hagyományos nemi szerepek utóbbi évtizedben lezajlott átértelmezésére, melyet sokszor egyenesen a férfiszerep válságaként értelmeznek. A válság természetesen megkérdőjelezhető, az azonban bizonyos, hogy a férfiemóciók árnyaltabb megjelenítése ma már sokkal szélesebb körben elfogadott.

A kiállított munkák mintha egyetlen óriási mű fejezetei lennének, melyet a személy közvetlen környezetéhez való kapcsolódása, és a kapcsolatok mélyrétegeinek elemzése jellemez. Az életút és a művek szerves egységet alkotnak, az önreflexív kutatásokban sok esetben a megfigyelő és vizsgálat tárgya egyaránt a művész. Koronczi pátoszmentesen beszél az élet ún. "nagy" kérdéseiről, melyekkel nap mint nap szembesülünk, s melyek elől oly gyakran próbálunk kitérni.

Mivel a kiállítás nyitvatartási idejét a MODEM július 24-ig meghosszabbította, a katalógus budapesti bemutatója után még két hétig lehetőség van a Hard to ask… //////// Nehezen feltehető kérdések megtekintésére.nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában

Más művészeti ágakról

Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján
irodalom

Boszorkánymesterek Boszorkánymesterek
Harry Partch vs Gergely Edit*


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés