bezár
 

art&design

2011. 07. 07.
Díjnyertes magyar nyaklánc a nemzetközi ékszerversenyen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Császár Babett által tervezett és elkészített ékszer második helyezést ért el egy nemzetközi ékszerversenyen, ebből az alkalomból a magyar tervező alkotását is kiállították a Swarowski gyár londoni bemutatótermében.
A legszebb darabokból álló kiállítást a londoni Ékszerhéten tartják. A Swarovski-gyár által tavasszal meghirdetett megmérettetésre a világ minden tájáról érkeztek nevezések.

Az első fordulóban az internetes közönség válogathatta ki a legszebbnek ítélt darabokat, majd az ötven legtöbb szavazatott kapott kreáció került a szakmai zsűri elé.

A húsz legkiválóbbnak ítélt munkát állították ki június 6. és 12., így ezek az alkotások együtt szerepelhettek a világ vezető ékszerészeinek és manufaktúráinak termékeivel - adták hírül a szervezők.

A zsűriben a szakma legnevesebb alakjai foglaltak helyet. Döntésük alapján Császár Babett egyetlen közép-európaiként került a döntőbe.

"Babett gyönyörűen kidolgozott nyaklánca hihetetlenül ötletes munka.

Az ékszer elkészítése során Babettet elsősorban a kocka és négyzet alakú kristályok, valamint a modern városi fények aszimmetrikus formái inspirálták arra, hogy a látszólag végtelen lehetőségeket egy egyedi kompozícióban összegezze" - hangzott az ítészek értékelése.

A háromgyermekes családanya évek óta készít hobbiból ékszereket, emellett főfoglalkozásban általános iskolai matematikatanár.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére
Mozart in the Jungle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés