bezár
 

art&design

2011. 07. 11.
Megnyílt a nemzetközi művésztelep Győrött
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megnyílt hétfőn Győrött a nemzetközi művésztelep, amelynek háromhetes programján magyar, osztrák, lengyel, szlovák, cseh és ausztrál képzőművészek vesznek részt.
Grászli Bernadett, a szervező Városi Művészeti Múzeum igazgatója az MTI-nek elmondta: egy hétig bekapcsolódik a munkába az Ausztráliában élő Adam Geczy, akinek a múlt hétvégén nyílt meg a Drakula-mítosszal foglalkozó kiállítása a Rába-parti városban.

Rajta kívül még egy Ausztráliában tevékenykedő művész dolgozik majd a győri alkotóműhelyben.

A kortárs magyar képzőművészetet ezúttal Szalkai Károly festőművész, Somody Péter és Koppány Attila képzőművészek, Molnár Dóra Eszter és Pál Csaba grafikusművészek képviselik. Utóbbi visszatérő vendége a művésztelepnek, amelyet az idén 43. alkalommal rendeznek meg Győrött - közölte az igazgató.

A szomszédos Szlovákiából két grafikus, Ausztriából, Lengyelországból pedig egy-egy képzőművész lesz a művésztelep vendége - tette hozzá Grászli Bernadett.

A rendezők fiatal pályakezdőknek, művészjelölteknek is lehetőséget adnak képességeik kibontakoztatására, ezt jelzi, hogy két résztvevő még egyetemista, egyikük Budapesten, másikuk Pozsonyban tanul.
A művészek a grafikai műhelyben, a múzeum papírrestaurátor műhelyében és alkalmi festőműtermekben dolgoznak.

Az alkotókkal a képzőművészetet kedvelő helyiek is megismerkedhetnek a művésztelep ideje alatt szervezett közönségtalálkozókon.

A művésztelep hagyományosan kiállítással zárul, amely a Magyar Ispitában július 30-tól augusztus végéig lesz látogatható.

Grászli Bernadett szólt arról, hogy a művésztelep résztvevői egy-egy alkotást Győrben hagynak, ezek a művek a kortárs képzőművészeti gyűjteményt gyarapítják.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban

Más művészeti ágakról

Quentin Tarantino: Volt egyszer egy... Hollywood
Ari Aster: Fehér éjszakák
Airbourne, Fezen Fesztivál, 2019. 07. 24.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés