bezár
 

art&design

2011. 07. 11.
Kézművesek nélkül maradhat Szombathely
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nem vesznek részt a kézművesek az idei Savaria Történelmi Karneválon, ha a rendezvénysorozat szervezői bevezetik a kizárólagos kártyás fizetést. A szervezők nem akarnak lemondani a rendszer bevezetéséről, de szerdán tovább tárgyalnak a kézművesek képviselőivel.
Mint azt a vásáron évről évre résztvevő kézművesek túlnyomó többségét tömörítő Kézműves Összefogás vezetője, Majoros Sándor az MTI-nek hétfőn elmondta, a hétvégén Visegrádon meghozott döntésük értelmében távol maradnak a karnevál egyik fő helyszínének számító Öreg Város Vásárától, ha a szervezők bevezetik a kizárólag kártyás fizetést alkalmazó rendszert.

Úgy vélik, hogy a Savaria Történelmi Karnevál kuratóriuma figyelmen kívül hagyja a kézműves vásár közönségmegtartó erejét, kulturális értékeit és pusztán csak piaci résztvevőnek tekinti a kézműveseket - fűzte hozzá.

Véleményük szerint a bevezetni kívánt rendszer - amely a helyszínen beszerezhető és előre feltölthető kártyákat alkalmazna - körülményes lesz a fesztivállátogatók számára, az egyébként is nehézségekkel küzdő hazai kézműves kisvállalkozások helyzetét pedig nemhogy nem segíti, hanem egyenesen rontja, hiszen megakadályozza az úgynevezett impulzus vásárlásokat.

Arra ösztönzi az embereket, hogy ragaszkodjanak a karneválra szánt és a kártyára feltöltött összeghez.

Mérei Tamás, a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány elnöke a távirati iroda érdeklődésére hétfőn elmondta: meggyőződésük, hogy a kártyás fizető rendszer nem csökkenti majd a kereskedők forgalmát, sőt egyszerűsíteni és gyorsítani fogja a vásárlást.
A tervek szerint a karneváli helyszíneken húsz terminálnál lehet majd kártyát vásárolni, feltölteni, a feltöltés pedig történhet készpénz, bankkártya vagy akár mobiltelefon segítségével is.

A kuratórium elnöke hozzáfűzte: szerdán tovább tárgyalnak a kézművesek képviselőivel, szeretnék elérni, hogy a kézművesek ott legyenek az Öreg Város Vásárán, hiszen az elképzelhetetlen nélkülük.

A kártyás rendszer bevezetéséről azonban nem kívánnak lemondani, mert a kártyahasználatból tudnak majd arra következtetni, hogy valójában hány látogatót vonz az idén augusztus 26-28. között megrendezendő karnevál.

A létszám pontos ismerete pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy a későbbi évek rendezvényeinek támogatásához szponzorokat tudjanak találni.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

Interjú Alföldi Róberttel pályakezdésről, a fiatalok helyzetbe hozásáról, lehetőségekről, nyitottságról
irodalom

Amikor egy csapat művész öt napra elfoglalja Kámot Amikor egy csapat művész öt napra elfoglalja Kámot
Ilyen volt a III. Nyolc Ág Művésztábor
Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés